Bakan Dönmez, Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuştu

Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bir ülkenin kaderini değiştiren insanlarla birlikteyiz. Fatih sondaj gemisi bir milletin kaderini değiştirdi'' dedi.

Karadeniz Dogal Gazi Devreye Alma Toreni2 habermeydan

Bakan Dönmez, Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuştu.

Zonguldak’ın Filyos beldesinde Karadeniz gazını devreye alma töreni’ne katılan bakan Dönmez, burada açıklamalarda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

”Türkiye’nin bugün geldiği nokta sabrın, azmin, çalışmanın, beraber olmanın birer sonucudur. Geldiğimiz noktada her türlü zorluğa, yıldırmaya rağmen hamdolsun yılmadık ümitsizliğe kapılmadık. Başaracağımızı biliyorduk. Bu eser tüm 85 milyonun, bu gurur, bu başarı tüm Türkiye’nin. İlk fazda günlük 10 milyon metreküp gaz üretilecek. Keşfimiz, tüm konutların 35 yıllık doğalgaz ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip.”

”Biz yerli ve milli bir enerji politikasıyla önce araba sonra sondaj gemilerimizi filomuza dahil ettik”

”Başta liderliğiyle, Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye’nin enerji tarihinde yeni bir çağ açan binlerce kahraman bugün burada bizlerle birlikte. Belki isimlerini bilmiyorsunuz. Ancak farklı düşündükleri, farklı gördükleri farklı hissettikleri için öncü oldular. Çığır açtılar. Bir ülkenin enerji bağımsızlığına giden ilk kıvılcımı ateşlediler. Daha önce Karadeniz’de yabancı şirketler de birçok sondaj yaptık. Ancak hiçbirinde neticeye varamadık. Türkiye’nin bir karar vermesi gerekiyordu. Ya bu şekilde devam edecektik. Ya da kendi gemilerimizle, kendi insan kaynağımızla ve kendi teknolojimizle yola devam edecektik.

Biz yerli ve milli bir enerji politikasıyla önce araba sonra sondaj gemilerimizi filomuza dahil ettik. Fatih İstanbul’dan Filyos’a uğurladığımız günü çeşitli ilk haberini aldığım ve o ilk anları ve Karadeniz gazının 2 bin 200 metre yerin altından çıkan gazın gökyüzüyle ilk defa buluştuğu o geceyi dün gibi hatırlıyorum. Çıktığımız bu yolculukta müjdelerle noktalandı. Türkiye’nin bugün geldiği nokta sabrın, azmin, çalışmanın bir olmanın, beraber olmanın bir sonucudur.

Exit mobile version