Bakan Dönmez’ den açıklama : Aralık ayında Doğalgaz’ a zam yok

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğal gaz faturalarına zam gelecekmi, gelmeyecekmi merak ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, zam söylentilerine son noktayı koydu.

Dogalgaz Habermeydan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Aralık ayında faturalara zam gelmeyeceğini duyurdu. Bakan Dönmez, Karadeniz’de bulunan gazın kullanıma ne zaman gireceği hakkında da bilgiler verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın gelecek yıl mart ayı gibi sisteme verileceğini belirterek, 4 yılda kırk milyon metreküpe çıkarılacak gazın konutlarda kullanılan gazın tamamını karşılayabileceğini bildirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şöyle devam etti,
Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak. Günlük ilk etapta 10 milyon metreküple başlayacağız. 4 yıl içerisinde de günlük 40 milyon metreküpe çıkmış olacağız ve konutlarda kullanılan gazın tamamını Karadeniz’den üretebilir hale geleceğiz. Vatandaşımız lehine yapılması gereken bir karar varsa dün nasıl yaptıysak, yarın da bunları yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Aslında bu gazla birlikte ki en az 25-30 yıl yetecek inşallah. Hem milletimiz kazanacak hem devletimiz kazanmış olacak, hem de enerjide dışa bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltmış olacağız.”

Doğal gaz konusunda bu yıl kışın bir sorun yaşanmadan atlatılacağını söyleyen Dönmez, “Türkiye daha önceden yapmış olduğu kontratlarla, yine yıl içerisinde artan ihtiyacı karşılamak üzere yapmış olduğumuz anlaşmalarla bu sene kışı inşallah bir sorun yaşamadan atlatacağız yeter ki tedarikçiler sevkiyat planlarına uysun” dedi. Dönmez, daha önce karada iki sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali olduğunu, bunlara iki yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) dahil ettiklerini, üçüncü FSRU terminalinin de tamamlanmak üzere olduğunu not düştü.

Depolarımızın kapasiteleri artırıldı, Tuz Gölü deposunu yüzde 100 dolu. Silivri’de kapasite artırma çalışmalarının sonuna geldik. İnşallah bu yıl içerisinde açılışını yapacağız. Yaklaşık 3,2 milyar metreküplük depolama kapasitemizi 4,6 milyar metreküpe çıkardık. O da şu anda yüzde 100 dolu durumda” diyerek doğal gaz depolarının dolu olduğunu bildirdi.

 

Exit mobile version