Bakan Bolat: Hedefimiz cari açığı 30 milyar doların altında tutmak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Hedefimiz cari acigi 30 milyar dolarin altinda tutmak habermeydan

Bakan Bolat: Hedefimiz cari açığı 30 milyar doların altında tutmak.

Katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, “İsrail’in Gazze’ye yönelik katliam boyutundaki zalimce saldırıları karşısında Türkiye, her platformda gereken aksiyonları gösterdi ve göstermeye devam ediyor” dedi.

Enflasyonla Mücadele Mesajı

Enflasyonla mücadele ile ilgili de net mesajlar veren Bakan Bolat, “Hükümetimiz bununla ilgili olarak, orta vadeli programla, enflasyonla mücadele için yoğun bir çaba içerisinde. Bunu yaparken birçok dengeyi bir arada götürmek zorundasınız. Denetimlerimiz hiç hız kesmiyor, ara vermiyoruz. 2023 yılının başından bu yana 14 ayda toplamda 850 milyon liralık cezalar uyguladık. Yüzbinlerce ürünü denetledik.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz Cari Açığı 30 Milyar Doların Altında Tutmak”

Türkiye’nin ihracatta yükseliş ivmesini yakaladığını ifade eden Bakan Bolat, “Haziran’dan bu yana, eylül hariç ihracatımızı her ay geçen yılın aynı ayına kıyasla artırmayı başardık. Hedefimiz cari açığı 30 milyar doların altında tutmak. Dış ticaret açığımızı azaldıkça, cari işlemler açığımızı azalttıkça döviz yeterliliğimiz artacak. Döviz kuru baskı altında kalmayacak. Bu sene ki hedefimiz, mal ihracatında 267 milyar dolar. Hizmetler ihracatındaki hedefimiz 110 milyar dolar.” dedi.

“Dış ticaret açığımızı azalttıkça, döviz yeterliliğimiz artacak.” diyen Bakan Bolat, “Döviz kuru baskı altında kalmayacak. Her seçim öncesi yapıldığı gibi ben buna ‘finansal terör’ diyorum, yurt dışındaki kaçakların ekonomiyi sabote etmek için ‘dolar şuraya çıkacak’ açıklamalarıyla amaçları, ekonomiyi ve finansal istikrarı sabote etmek. Ekonomiyi sabotaj suçtur. Bu bir finansal terördür.” şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Bakan Bolat, “Gerek Batı Avrupalılar, gerek Amerikalılar, gerek ise Körfez’in zengin ülkelerinin sanayicileri, yatırımcıları Türkiye’yi yatırım yapmak için ideal bir ülke olarak görüyorlar.” dedi.

Exit mobile version