Bakan Adil Karaismailoğlu, Düzce’de şoförlerle bir araya geldi

Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada TIR ve kamyon şoförleriyle buluştu.

bakan karaismailoglu soforlerle bulustu habermeydan

Düzce Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine makam aracını kullanarak gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışanların sorunlarını dinledi. Çay ocağındaki soba başında şoförlerle sohbet etti.

Bakan Karaismailoğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de 20 yıl önce 6 bin kilometre olan bölünmüş yol ağını 29 bin kilometreye çıkardıklarını vurgulayarak, “20 yıldır Türkiye’de çok büyük bir atılım ve dönüşüm var. Ulaştırma sektörü ve karayollarında hayal edilemeyen birçok işi bitirmiş bir hükümetin temsilcisi olarak yollardayız. Tabi 20 yıl önceki son derece kalitesiz 6 bin kilometre bölünmüş yoldan geldik 29 bin kilometrelik bir bölünmüş yol ağıyla ülkemize hizmetimize devam ediyoruz. Aynı zamanda da yaklaşık 4 bin kilometrelik inşaatımız da bir taraftan devam ediyor. Yine bunun yanında kara yolları, demir yolları, hava yolları, deniz yolları ile ilgili de pek çok çalışmamız var. Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri. Hem bir taraftan yatırımlar yapıyor hem bir taraftan da ihracat artıyor. Türkiye’nin dört bir köşesinde bu ihracatın ve üretimin bu kadar hızlı artması istihdamın artması, turizmin bu kadar gelişmesi tabii ki bu yatırımların üzerine kuruluyor. İnşallah Türkiye, kendine çizdiği bu hedefler doğrultusunda yoluna devam edecek” dedi.

Açıklamalarına devam eden Karaismailoğlu, “Bundan 20 yıl önce Türkiye’de taşınan yük miktarı 500 milyon tondu. Bugüne geldiğimizde tam 1 milyar tonluk bir yük hareketi var. Tabi bu 1 milyar ton yüklük hareketin sağlanmasında bu kadar büyük yatırımların çok büyük bir katkısı var. Bu 1 milyar tonluk yükün taşınmasında bizim lojistik açısından nakliyecilerimiz bizim vazgeçilmezimiz. İhracat rakamlarının artması için nakliye sektörü olmazsa olmaz. Lojistik hareketliliği sağlayanlar TIR’cı, kamyoncu kardeşlerimizdir. Onlarla inşallah daha büyük ve güçlü Türkiye yolunda hedefe adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. İnşallah Türkiye olarak dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisi arasına hep beraber gireceğiz.” diye konuştu.

Exit mobile version