Arabalarda 100 km kaç litre benzin yakar?

Son dönemlerde özellikle akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle 100 kilometrelik yakıt tüketimleri de yakın mercek altına alındı. İşte sizler için hazırladığımız arabalarda 100 kilometre kaçta benzin yakar sorusunun yanıtları.

arabalar 100 km'de ne kadar yakıt yakar

Otomobillerde maliyet ve ulaşım faaliyetlerini arttıran önemli unsurlardan bir tanesi akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar. Son dönemlerde dolar-tl kurundaki yükseliş ile ciddi rakamlara yükselen akaryakıt litre fiyatlarında Dolar TL kurumda düşüş yaşanmasına rağmen uygulanan indirimler ÖTV’ye yansıtıldı ve bu nedenle de pompa fiyatları düşmedi.

Araçların kilometre başına yaktığı akaryakıt miktarı artış göstermese de akaryakıt fiyatları nedeniyle daha fazla akaryakıt maliyetlerinin karşılanması gerekti. Araçlarda genellikle yakıt tüketimleri 100 kilometre üzerinden yapılırken herhangi bir arızası bulunmayan araçlar için ortalama tüketim miktarları modellerden modele göre değişiklik gösteriyor.

100 km kaç litre benzin yakar?

Renault Megane Sedan Kaç Yakar?

Fransız üretici Renault’un güçlü dizel dCi motoru, düşük yakıt tüketimi konusunda oldukça başarılı. Markanın Türkiye’de en çok satan modellerinden olan Renault Megane Sedan, 1.5 dCi motor ile 100 kilometrede ortalama 3.7 litre yakıt tüketiyor.

FIAT Egea Sedan Kaç Yakar?

FIAT’ın Avrupa’da Tipo adıyla satışa sunduğu Egea, ülkemizde en çok tercih edilen otomobiller arasında yer alıyor. Linea modelinin yerine gelen FIAT Egea Sedan, 1.6 Multijet II motoruyla 100 kilometrede ortalama 3.9 litre yakıt tüketiyor.

Renault Clio Kaç Yakar?

Renault’un B sınıfında uzun süredir ürettiği ve ülkemizde de çok sevilen otomobili Clio, düşük yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. Renault Megane’da da kullanılan 1.5 dCi motor ile Clio, 100 kilometrede ortalama 3.3 litre yakıt tüketiyor.

Volkswagen Passat Kaç Yakar?

Türkiye’de en çok satan D sınıfı araçlardan olan Passat, Volkswagen’in yüzlerce farklı özelleştirme seçeneği sunması ile rakiplerinden ayrılıyor. Passat, 2.0 lt TDI motoru ile 100 kilometrede ortalama 3.9 litre yakıt tüketiyor.

Honda Civic Sedan Kaç Yakar?

Honda’nın Türkiye’de en sevilen modelleri arasında yer alan Civic, yenilenen tasarımı ile 2018 yılından bu yana satış rakamlarını ciddi seviyede artırdı. Araç, 1.6 l benzinli motoru ile 100 kilometrede ortalama 6.7 litre yakıt tüketiyor.

Toyota Corolla Kaç Yakar?

Dünyanın en çok satan otomobili unvanını elinde bulunduran Toyota Corolla, 1.6 litrelik benzinli motoru ile 100 kilometrede ortalama 5.8 litre yakıt tüketiyor.

Hyundai i20 Kaç Yakar?

Hyundai’nin Türkiye’de en çok satan modelleri arasında yer alan i20, teknolojik özellikleri ile rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor. Bunun dışında aracın dizel motor seçeneğinin de oldukça başarılı olduğunu söylemek gerekiyor. i20, 1.4 CRDi motor ile 100 kilometrede ortalama 4.1 litre yakıt tüketiyor.

Nissan Qashqai Kaç Yakar?

Renault Nissan İttifakı’nın en başarılı üyelerinden olan Qashqai, ülkemizde çok satan SUV’ler arasında yer alıyor. Geniş iç hacmi ve güçlü teknolojileri ile çok beğenilen Nissan Qashqai, 1.5 dCi motor ile 100 kilometrede ortalama 3.8 litre yakıt tüketiyor.

Ford Focus Kaç Yakar?

Ford’un Türkiye’de çok sadık kullanıcıları bulunuyor. Bu nedenle markanın hemen her aracı, sınıfında satış rakamları incelendiği zaman ilk 20 araç arasında yer alabiliyor. Bunda elbette düşük yakıt tüketiminin etkisi büyük. Ford’un en çok satan araçlarından olan Focus 1.5L EcoBlue, 100 kilometrede ortalama 3.4 litre yakıt tüketiyor.

Peugeot 301 Kaç Yakar?

Peugeot’un sedan aracı 301, Renault gibi Fransız markalarının neredeyse tamamında görülen düşük yakıt tüketimi konusunda oldukça başarılı. Peugeot 301, 1.5 BlueHDi motor ile 100 kilometrede ortalama 3.9 litre yakıt tüketiyor.

Dacia Duster Kaç Yakar?

Renault Grubu’nun üyesi olan Dacia, tıpkı Renault gibi düşük yakıt tüketimi ile biliniyor. Dacia’nın Türkiye’de en çok satan modellerinden olan Duster ise 1.5 Blue dCi motoru ile 100 kilometrede ortalama 4.1 litre yakıt tüketiyor.

Volkswagen Polo Kaç Yakar?

Volkswagen’in B sınıfındaki temsilcisi olan Polo, rakiplerine göre çok daha iyi iç mekan sunması ile tanınıyor. Aracın öne çıkan önemli bir diğer özelliği ise düşük yakıt tüketimi. Volkswagen Polo, 1.6 lt TDI motor ile 3.8 litre yakıt tüketiyor.

Renault Symbol Kaç Yakar?

Renault Symbol, Türkiye’nin en çok satan sedan araçları arasında yer alıyor. Aracın öne çıkan en önemli noktası ise yakıt tüketimi. Genellikle aileler tarafından tercih edilen 1.5 dCi motorlu Symbol, 100 kilometrede ortalama 3.9 litre yakıt tüketiyor.

Volkswagen Golf Kaç Yakar?

Türkiye’de C sınıfı araçlar arasında en beğenilen modellerden olan Volkswagen Golf, şık görünümü ile adeta büyülüyor. Volkswagen’in geliştirdiği 1.6 lt TDI motor ile Golf, 100 kilometrede ortalama 4.1 litre yakıt tüketiyor.

Opel Astra Sedan Kaç Yakar?

Türkiye’de en sevilen modellerinden olan Opel Astra Sedan, 100 kilometrede 6.4 litre yakıt tüketiyor.

Hyundai Accent Blue Kaç Yakar?

Hyundai Accent Blue, Türkiye’de en çok satılan B sınıfı sedan otomobiller arasında yer alıyor. Accent Blue, 1.6 CRDi motor ile 100 kilometrede ortalama 4.5 litre yakıt tüketiyor.

Peugeot 3008 Kaç Yakar?

Peugeot 3008, SUV klasmanında Türkiye’nin en beğenilen araçları arasında yer alıyor. 3008, 1.5 BlueHDi motor ile 100 kilometrede ortalama 4.0 litre yakıt tüketiyor.

Exit mobile version