Amazon CEO’sunun maaşı dudak uçuklattı!

Amazon

Amazon şirketinin CEO’su Andy Jassy geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Jeff Bezos’un bıraktığı koltuğa oturdu. Şirketin yönetimini üzerine alan genç iş insanı bugün aldığı yüksek maaş ile tüm dünyanın gündemine yerleşti. Yatırım danışmanlık firmaları Jassy’nin 214 bin dolar maaşa sahip olduğunu kamuoyuyla paylaştı.

Amazon CEO’su Andy Jassy, 214 bin dolar kazandı

Dünyanın en büyük yatırım danışmanlık firması Institutional Shareholder Services (ISS), Financial Times’a önemli bir rapor paylaştı. Bu raporda Amazon CEO’sunun aldığı maaşı açıklayan şirket, böyle bir terfi için söz konusu oranın epey yüksek olduğunu kayıtlara geçti.

Yakın zaman önce çıkan Bloomberg raporlarına göre bir başka yatırım danışmanlık şirketi olan Glass Lewis de Amazon’un üst düzey yöneticilerine oldukça yüksek ödemeler yaptığını açıklamıştı. ISS bu açıklamaların arkasında durduğunu dile getirerek Amazon hissedarlarını maaş ve prim paketleri konusunda tepki göstermeye davet etti.

İki büyük yatırım danışmanlığı şirketi, 25 Mayıs tarihinde gerçekleşecek yıllık yatırımcı toplantısında hissedarlara, üst düzey Amazon çalışanlarının prim paketlerini reddetmesi için oy kullanmalarını önerdi.

Açıklanan detaylara göre Amazon CEO’su Andy Jassy, 2021 yılında şirketten toplamda 212.701.169 $ para kazandı. Bu gelirin yalnızca 175 bin dolarını maaşı sayesinde elde etti. Geri kalan parayı ise primler ve hisseleri sayesinde aldı.

Amazon sözcüleri konuya ilişkin açıklamada bulundu. Jassy’nin yıllık kazancını diğer büyük şirketlerin CEO’ları ile karşılaştıran sözcüler, bu parayı rekabetçi bulduklarını dile getirdi.

Exit mobile version