Altın yükselişe geçti: Gram altın ne kadar?

Ortadoğu'daki gerilimin azalmasıyla birlikte altın fiyatları, rekor seviyelerden geri çekilerek tekrar yükselişe geçti. Bu haftanın üçüncü işlem gününde, altının ons fiyatı 2.321 dolara kadar yükseldi. Gram altın ise 2.438 liradan alıcı buldu.

altin habermeydan

Altın yükselişe geçti. Gram altın ne kadar?

Ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, güne yükselişle başladı. İsrail ile İran arasındaki gerilimdeki mevcut durum ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin etkisiyle rekor seviyesinden gerileyen altının ons fiyatı 2.321 dolara kadar yükseldi.

Ons fiyatına paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı ise saat 9.30 itibarıyla 2.438 liradan işlem görmekte.

Güncel altın fiyatları ise şu şekilde:

Analistler, dün ABD’de açıklanan verilerin öngörülerin altında kalarak ekonomik aktiviteye ilişkin zayıf sinyaller vermesinin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yıl içinde faiz indirimlerine başlayabileceğine yönelik beklentiyi artırdığını ifade etti.

Para piyasalarında, Fed’in mayısta politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını belirten analistler, Bankanın haziranda faiz indirimine başlama ihtimalinin %15, temmuzda başlama ihtimalinin %44 ve eylülde başlama olasılığının %69 olduğunu belirtti.

Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, kısa vadeli dış borç istatistikleri ve konut fiyat endeksi; yurt dışında ise Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi ile ABD’de dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.300 ve 2.250 dolar seviyelerinin destek, 2.350 ve 2.370 dolar seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Exit mobile version