Altın fiyatlarında sert düşüş!

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland krizine ilişkin tansiyonu düşüren açıklamalarının ardından rekor seviyelerden geriledi. Ancak ilerleyen saatlerde altın, kayıplarının bir kısmını telafi etti.

altin rekor habermeydan

Altın fiyatlarında sert düşüş...

Altın fiyatlarında sert düşüş…

Dün 4.888 dolar seviyesine yükselerek rekor kıran spot altın, sabah saatlerinde 4.782 dolara kadar geriledi. Günün ilerleyen saatlerinde kayıplarının bir kısmını telafi eden spot altın, 4.828 dolar seviyesine çıktı.

Gram altın ise dün 6.804 TL ile tarihi zirvesini görmesinin ardından, bugün sabah saatlerinde 6.721 TL seviyelerinden işlem görüyor.

2025 yılı boyunca rekor üstüne rekor kıran spot gümüş ise 94,03 dolar seviyesinde bulunuyor.

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Danimarka’ya bağlı Grönland adasının ABD topraklarına katılmasına yönelik açıklamalarıyla hafta boyunca güçlü yükseliş sergilemiş ve art arda rekorlar kırmıştı. Trump, dünyanın yüz ölçümü bakımından en büyük adası olan Grönland’ın ABD’ye katılmasıyla Kuzey Buz Denizi’nin güvenliğinin Çin ve Rusya’ya karşı sağlanacağını savunmuştu.

Ancak İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında konuşan Trump, NATO ülkeleriyle bir anlaşma çerçevesi oluşturduklarını belirterek Grönland konusundaki söylemlerini yumuşattı. Bu açıklamaların ardından altın fiyatları rekor seviyelerden sert bir geri çekilme yaşadı.

Trump, olası anlaşmaya ilişkin soruya verdiği yanıtta, bunun ABD açısından ulusal ve uluslararası güvenlik başta olmak üzere istenilen tüm unsurları kapsayan bir anlaşma olduğunu ifade ederken, anlaşma kapsamında AB ülkelerine yönelik gümrük vergilerinin de durdurulduğunu söyledi.

Exit mobile version