Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 25 Milyarlık Sosyal Destek Paketi Açıkladı!

Geçtiğimiz kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği sosyal destek paketi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklandı.

sosyal yardim

Pazartesi günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; aileye yönelik sosyal yardımların arttırılacağı bir sürece gireceklerini belirtmişti. Erdoğan’ın detaylarını aktarmadığı sosyal yardımlar, dün itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından netleştirildi. Türkiye Aile Destek Programı’nın daha da genişletileceğini açıklayan Bakan Yanık; 15 milyar lira olan mevcut bütçeye 25 milyar lira daha ekleyeceklerini belirtti. Bu yükselişle birlikte, destek tutarlarının yaklaşık yüzde 100 civarında arttırılacağının müjdesi verilmiş oldu.

Türkiye Aile Destek Programı’na dahil edilen hanelerin elektrik desteği de alacağını açıklayan Bakan Yanık; programa başvurusu kabul edilen tüm dar gelirlilerin Elektrik Tüketim Desteği (ETD) alacağını belirtti. Her ailenin içerisinde bulunan kişi sayısına göre elektrik desteği alacağını vurgulayan Derya Yanık; bu desteğin 108 ile 216 lira arasında değişiklik göstereceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu desteklere büyük önem verdiğini de söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı; ilerleyen süreçte bu alandaki takviyelerin daha da çoğalacağına inandıklarını açıkladı.

Elektrik desteğinin yanı sıra, doğalgaz konusunda da adımlar atıldığını açıklayan Bakan Yanık; 2022 kışında dar gelirli ailelerin zorluk çekmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 3 milyar liralık bir bütçeyi doğalgaz yardımına ayırdıklarını aktaran Bakan Yanık; ilden ile değişkenlik gösteren bir paket hazırladıklarını dile getirdi. Önceki dönemde 415 ile 1150 lira arasında bir doğalgaz yardımı planları bulunduğunu söyleyen Derya Yanık; bu dönemde ise 900 ile 2500 lira aralığında bir destek planını uygulamaya aldıklarını belirtti. Doğalgaz ve elektrik sorunu yaşamadan kışın geçirilmesini arzuladıklarını söyleyen Bakan Yanık; vatandaşların bu konuda kendilerine güvenmeleri gerektiğini de vurguladı.

Kış Dönemi Aile Desteği Başvuruları Devam Ediyor!

2022 yılının kış dönemi aile desteği başvurularının Eylül ayının ilk haftasında başladığını belirten Bakan Yanık; bu destekleri alacak kişilerin en geç Kasım ayında netleştirileceğini ve kış gelmeden kişilerin hesaplarına aktarılacağını söyledi. Bakan Derya Yanık’ın açıkladığı pakete göre; elektrik ve doğalgaz desteklerinden hem kiracılar hem de ev sahipleri faydalanabilecek. Sosyal yardımların edinilebilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’yla birlikte başvuruları kabul ettiklerine değinen Bakan Yanık; kış aylarından itibaren destek paketinin tüm yurtta uygulamaya geçeceğinin altını çizdi.

Sosyal yardımların bir diğer paketini de kamuoyuyla paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; dar gelirli ailelere çocuk sayısına bağlı olarak da destek sunacaklarını ifade etti. “Çocuk Destek Bileşeni” ismiyle tanıtılan bu pakette; dar gelirli hanelere çocuk başına aylık ödemeler planlanmakta. 1 veya 2 çocuğu olanların 350 TL alabileceği bu destek paketinde; 5 veya daha fazla çocuğu olanlara ise 650 TL destek sunulacak. Bu desteklere ek olarak kronik hastalık raporu sunanlarda ise; desteklerinin yüzde 5 oranında zamlı yatırılacağı da verilen bilgiler arasında.

Prefabrik ev yapımı yardımı, betonarme ev yapımı yardımı, çoklu doğum yardımı, şartlı doğum yardımı ve şartlı sağlık yardımı gibi paketlerde de artırımlar yapıldığını vurgulayan Bakan Yanık; bu gibi paketlerle vatandaşların yanında olduklarını hissettirmek istediklerini söyledi. Öksüz Yetim Yardımı’nın 300 TL’den 600 TL’ye çıkması ve Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakdi Yardım paketinin 500 TL’den 1000 TL’ye çıkması ise; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir diğer müjdesi olarak yorumlandı.

Exit mobile version