Aile Destek Paketi ödeme tarihleri ve başvuru şartları neler?

Aile Destek Paketi ödemeleri Aralık ayıyla beraber tekrardan gündemde. Dar gelirli ailelere belirli tutarlarda yapılan yardım ödemesini ödeme tarihlerini ve başvuru şartlarını sizler için derledik. İşte ayrıntılar...

eyt odemeleri habermeydan

Aile Destek Paketi dahilinde verilen ödemeler 850-1.250 TL’ye artırılırken Aralık ayı ödemeleri merak ediliyor. Hala başvurusu bulunmayan kişiler başvuru şartları ve ekranına dair sorgulamalar yapıyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamaları ve konuyla alakalı güncel gelişmeler…

 

 

8 KASIM’DA ÖDEMELER BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kasım ayı ödemelerine dair, “2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği duyuruya göre Aile Destek Programı ödemeleri 8 Kasım tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı.

 

ARALIK AYI AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde “Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır.” ifadeleri bulunuyor.

Aralık Aile destek ödeme tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ YÜKSELDİ

Bakan Yanık; “Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır.” şeklinde açıkladı.

 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

E-DEVLET EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ.

 

“SÜREKLİ BİR YARDIM PROGRAMI DEĞİL!”

“Türkiye Aile Desteği Programı sürekli bir yardım programı değil, 12 ay süreyle özellikle bu son ekonomik dalgalanmanın da dar ve orta gelir grubu üzerinde oluşturduğu baskıyı da bir anlamda hafifletmeye dönük, işte o demin söylediğimiz sosyal refahı temin etmek ve korumak iradesine dönük bir çalışma. Dolayısıyla süreli bir destek olduğu için normal şartlarda elektrik tüketim desteğinden ve doğal gaz tüketim desteğinden yararlanıcılarımız yararlanamayacak idi. Ama biz Türkiye Aile Desteği kapsamına bunu aldık. Elektrik tüketim desteği ayrıca zaten sürekli yardım alanlara yapılıyor. Türkiye Aile Desteği’nden yararlanan hanelere de yapılacak. En fazla 260 liraya kadar belli bir baremi var.”

İKİNCİ DÖNEM BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın 12 ay süreceğine dikkat çekerek ,”Temmuz başı itibarıyla haziran döneminden başlatarak ödemeleri yapmaya başladık. Temmuz-ağustos döneminde 1,6 milyon haneye yaklaşık 1,3 milyar lira ödeme yapmışız, ikinci dönem başvuruları hali hazırda devam ediyor.” dedi.

Bakan Yanık, Türkiye Aile Desteği’nden faydalanan hanelerin tamamına elektrik tüketim desteği de sağladıklarını belirtti.

Exit mobile version