2023 Temmuz asgari ücret zammı ne kadar olacak ve güncel durumu nedir?

Asgari ücret zammı için enflasyon rakamları da takip ediliyor. Bugün mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı.

asgari ucret habermeydan

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında bulunuyor. Milyonlarca çalışanın gözleri asgari ücret gelecek zamma çevrildi. Temmuz ayına adım adım yaklaşırken asgari ücret zammı tahminleri paylaşılıyor. Peki, temmuz asgari ücret zammı yüzde kaç olacak?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram “Asıl buradaki parametremiz 500 dolar ve 6 aylık enflasyon, buna göre enflasyon rakamı çıkacak ve bununla beraber de en büyük referans değerimiz sayın cumhurbaşkanının kamu işçisine açıkladığı yüzde 45’lik zam. Eğer refah payı da eklenirse yüzde 45’lik bir artış olmasını bekliyoruz” dedi.

Bayram; “Burada senaryolarımız var. Yüzde 25 olursa sadece enflasyon dikkate alınırsa 10 bin 634 TL. Yüzde 30 olursa 11 bin 59 TL. Yüzde 40 olursa refah payı eklenmiş bir şekilde 11 bin 910 lira. Kamu işçisine yapılan zam referans kabul edilip aynı oranda yapılırsa 12 binler seviyesinde olur ki benim tahminim yüzde 45’ler seviyesinde” ifadelerini kullandı.

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Real fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre yapıyoruz ama yurttaşlarımızın aklında kalsın diye ben 500 dolardan bahsettim. Biz cumhuriyet tarihimizin en büyük artışını yaptık ama şimdi değerlendirmeleri yapıp tekrardan zam yapacağız.Asgari ücretten verginin kaldırılması bir devrimdir. Bu rahmetli Ecevit’in bir idealiydi ancak uygulayamadı, uygulamak bize nasip oldu. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyiz.Bölgesel asgari ücreti gündeme almayı düşünmüyoruz. Bölgesel asgari ücrete gidildiği zaman ülkedeki nüfus hareketliliğini farklı yönlendirebilir. Bu konuda teşvikler var. Sanayisi az olan bölgelere sanayi kurulduğunda teşvikler yapılıyor.

ENFLASYON RAKAMLARI DETAYI
Mayıs enflasyon rakamları açıklandı. Aylık enflasyon 0,04 olarak açıklanırken yıllık enflasyon 39,59 oldu.

Exit mobile version