Rusya yaklaşık 70 füze ve 300’e yakın İHA ile saldırı düzenledi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun gece boyunca Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine yaklaşık 70 füze ve 300’e yakın insansız hava aracıyla (İHA) saldırdığını belirtti.
Zelenskiy, saldırılarda balistik füzeler de dahil olmak üzere çeşitli füze türlerinin kullanıldığını, başkent Kiev dahil birçok bölgenin hedef alındığını ifade etti. Sivil altyapılar ve sanayi tesislerinin vurulduğunu bildiren Zelenskiy, Kiev’deki bir üniversitenin yurtlarının da hasar gördüğünü kaydetti.
Ukrayna genelinde 30 şehir ve yerleşim yerinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Zelenskiy, saldırılar sonucunda çocukların da aralarında bulunduğu ölülerin olduğunu açıkladı. “Rusya bu savaşı uzatıyor ve her gün öldürmeye devam ediyor.” dedi.
Zelenskiy, müttefik ülkelere Rusya’ya karşı daha fazla baskı uygulama çağrısında bulunarak, “Amerika’nın ve diğer ülkelerin sessizliği, Putin’i cesaretlendiriyor.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Rusya’ya yönelik yaptırımların artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Putin, füze fırlatmayı değil, savaşı bitirmeyi düşünmek zorunda kalmalı.” değerlendirmesinde bulundu.
En az 11 ölü, 31 yaralı
Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi ve yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, Rusya’nın saldırılarında en az 11 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı.