Yunanistan’dan Türkiye’ye savaşa hazır olun mesajı

Genelkurmay Başkanlığı Onursal Başkanı Evangelos Apostolakis Türkiye açıklamasında savaşa hazır olun mesajı verdi.

evangelos apostolakis habermeydan

Yunanistan tarafından gerilimi arttıracak açıklamalar gelmeyi sürdürüyor.

Çok konuşulan açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Yunanistan’ın eski savunma bakanı Evangelos Apostolakis’in açıklamaları gündem konusu oldu.

Genelkurmay Başkanlığı Onursal Başkanı olan Apostolakis’in Türkiye hakkında açıklaması Yunanistan’ın gündeminde bir numara oldu.

‘En kötü senaryoya hazır olmalıyız’

Apostolakis ‘en kötü senaryoya hazır olmalıyız’ sözleriyle uyarıda bulundu.

Aradaki bu gerilimin savaşa sebep olabileceği konusunda ikaz ettti.

‘Yunan halkı tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermiştir. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalı.’ açıklamasıyla Türkiye’ye savaşa hazır olun mesajı verdi.

‘Yunanistan başka bir ülkenin meclisi karar aldı diye egemenliğini değiştirecek değil. Girit’teki kıta sahanlığını 12 mile çıkarmak harika bir yasal cevap olur.’ şeklinde belirtti.

Gerilim Miçotakis ile başlamıştı

Türkiye’yle Yunanistan arasındaki gerilme Yunan Başbakanı Miçotakis’in ABD’deki açıklaması sonucunda başlamıştı.

Miçotakis,  ‘Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum’ demişti.

Yunan Başbakanı ‘Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır büyük acı çektiği ve hâlâ kapanmayan bir yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki saldırı ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki ayrı devleti, kimse hiçbir zaman kabul etmeyecektir’ şeklinde konuşmuştu.

Exit mobile version