Yunanistan’da tren kazası: 36 kişi hayatını kaybetti

Yunanistan'da yolcu treni ile yük treni çarpıştı. İlk belirlemelere göre 36 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı duyuruldu.

yunanistanda tren kazasi habermeydan 1

Yunanistan’ın Larissa şehri yakınlarında bir yolcu treni ile yük treni yüksek hızla çarpıştı. Yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı kazada 36 kişi öldü, 85 kişi yaralandı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, kazanın gerçekleştiği küçük Tempe kasabasının başkent Atina’nın 380 kilometre kuzeyinde yer aldığını aktardı. Yolcu treninde çarpışma sırasında 342 yolcu ve 10 çalışan bulunuyordu. Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini’ye götürüldü.

Kazanın bildirilmesiyle birlikte itfaiye ekipleri ve onlarca ambulans olay yerine sevk edildi. 150 itfaiyeci ile kurtarma ekipleri sabaha kadar yolcu treninde sıkışmış kişileri kurtarmaya çalıştı.

Yetkililer, yolcuların birçoğunun hafta sonu karnaval kutlamalarından sonra evlerine dönen öğrenciler olduğunu açıkladı.

Ayrıca Yunanistan hükümeti üç gün ulusal yas ilan etti ve ülke genelinde bayraklar yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, ölümcül kazanın meydana geldiği yeri ziyaret etmek üzere yola çıkarken yaptığı açıklamada şunları söyledi “Hayal bile edilemeyecek bir trajediyle karşı karşıyayız. Özellikle genç insanların yasını tutuyoruz.”

Olay yerine giden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bundan sonra tek bir şeyin garantisini verebilirim. Bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Yunan polisi tarafından yapılan açıklamada ise, Larissa kentindeki tren istasyonu müdürünün tren kazasıyla ilgili gözaltına alındığı ifade edildi. Yunanistan Polis Sözcüsü Constantia Dimoglidou yaptığı açıklamada, 59 yaşındaki şüphelinin yolcu treni ile yük treninin çarpışmasıyla ilgili yürütülen ön soruşturma kapsamında Larissa Polis Departmanı tarafından gözaltına alındığını ve hakim karşısına çıkarılacağını belirtti.

ULAŞTIRMA BAKANI İSTİFA ETTİ

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, istifa etti. Karamanlis yaptığı açıklamada, “Bu kadar trajik bir şey olduğunda, devam etmek ve hiç olmamış gibi davranmak imkansız. Buna siyasi sorumluluk denir. Bu nedenle Altyapı ve Ulaştırma Bakanı olarak istifamı ilan ediyorum” dedi. Hayatını kaybedenlerin anısına saygı göstermek için istifa ettiğini belirten Karamanlis, Yunan devletinin ve siyasi sisteminin tarih boyunca yaptığı hataların sorumluluğunu üstlendiğini aktararak, “En derin üzüntülerimi ve kurbanların ailelerine desteğimi ifade ediyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MİÇOTAKİS’E TAZİYE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Yunanistan’da yaşanan tren kazasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, kazada hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralananlara şifa temennisinde bulundu.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklama ise şöyle: “Komşumuz Yunanistan’da dün gece meydana gelen tren kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına, Yunan halkı ve Hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Exit mobile version