Yunanistan, Kızıldeniz’de iki İnsansız Hava Aracı’na ateş etti

Savunma Bakanlığı yetkilileri, iki Husi'ye ait insansız hava aracının 'püskürtüldüğünü' açıkladı.

kizildeniz habermeydan

Yunanistan, Kızıldeniz’de iki İnsansız Hava Aracı’na ateş etti.

Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz’deki deniz misyonunda görev alan Yunan askeri gemisi, Yemen kıyısı açıklarında Husilere ait iki insansız hava aracına ateş açtı. Bu olay, Kathimerini gazetesine göre sabah saatlerinde meydana gelmiş olup, “Hydra” isimli fırkateynin 127 mm’lik topunu kullanarak iki İHA’ya karşı müdahalede bulunduğu belirtilmiştir.

İtalya da benzer bir gelişme yaşamış ve Kızıldeniz’deki güdümlü füze destroyerleriinden biri olan Duilio’nun, Yemen’deki Husilere ait iki İHA’yı başarıyla düşürdüğü açıklanmıştı. İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB’nin Aspides misyonu çerçevesinde görev yapan Caio Duilio mürettebatını tebrik etmiş ve deniz kuvvetlerinin seyrüsefer güvenliğini sağlama görevini yerine getirmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade etmiştir.

AB, 19 Şubat’ta Kızıldeniz’de “seyrüsefer güvenliği” amacıyla Aspides misyonunu başlatmıştır ve bu kapsamda Yunanistan da bir fırkateyn sağlamıştır. Misyon, bölgedeki deniz trafiğini güven altına almayı amaçlamaktadır, ve bu son olaylar, bölgedeki gerilimi ve deniz güvenliği endişelerini daha da artırmıştır.

Exit mobile version