Yüksek Mahkeme kararını açıkladı: Trump’ın talebi reddedildi

ABD'de tekrardan başkan olmak için harekete geçen Donald Trump'a Yüksek Mahkeme'den olumsuz bir haber geldi. Trump'ın talebini reddeden mahkeme vergi kayıtlarını Kongre'ye gönderme kararı verdi.

trump habermeydan

ABD’de Yüksek Mahkeme, eski Başkan Donald Trump’ın talebini reddederek, vergi kayıtlarının Temsilciler Meclisi Mali Mevzuat Komisyonu’na gönderilmesine karar verdi. Böylelikle Trump bu konuda, 3 yıldır verdiği hukuk mücadelesinde yenilmiş oldu.

Donald Trump, ABD’de 40 senedir gönüllü olarak vergi kayıtlarını Kongre tarafından incelenmesini istemeyen tek başkandı.

Trump, 8 Kasım’daki ara seçime kadar Demokrat Parti’nin kontrolündeki Temsilciler Meclisi’nce yürütülen incelemenin siyasi sebeplerle açıldığını savunuyordu.

Eski başkanın da mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğa ulaşmıştı.

Trump’ın ve şirketlerinin; vergi kaçakçılığı ve sigorta dolandırıcılığı yapıp yapmadıkları; bazı bina ve varlıkların değeri hakkında mali kurumlara veya bankalara potansiyel olarak yanlış bilgi verip vermedikleri sorgulanıyor.

Temsilciler Meclisi Mali Mevzuat Komisyonu, 6 senedir Trump’ın ve bazı şirketlerinin 2015-2020 seneleri arasındaki vergi beyannamelerini istiyordu.

ABD Hazine Bakanlığı, Trump’ın başkanlığı sürecindeki vergi kayıtlarının Komisyon’la paylaşılmasını kabul etmemişti.

Biden yönetimiyse ABD’de ilgili federal yasanın hükümlerinin açık olduğunu ve Komisyon’un Başkan dahil tüm vergi mükelleflerinin beyanlarını sorgulayabileceğini açıklamıştı.

Yüksek Mahkeme’den önce alt mahkemeler de vergi beyanlarının açıklanması yönünde karara varmıştı.

2016’da ABD Başkanı seçilen ve 2020’de başkanlık seçimlerinde Demokart rakibi Joe Biden’a kaybeden Trump önce tekrardan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmayı, sonra da Kasım 2024’te yapılacak seçimleri kazanarak Ocak 2025’te Beyaz Saray’a dönmeyi hedefliyor.

Hakkında yürütülen birçok soruşturma olan Trump, kendisi hakkındaki suçlamaları kabul etmiyor.

Exit mobile version