Yabancı basın mensupları NATO Ankara Zirvesi’nden memnun ayrıldı.
36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ni takip etmek üzere Ankara’ya gelen yabancı basın mensupları, organizasyon ve sunulan hizmetlere ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi.
Dünyanın farklı ülkelerinden zirveyi takip eden gazeteciler, etkinlik boyunca sağlanan çalışma koşulları, ulaşım imkanları ve ikramlardan övgüyle söz etti.
Polonya Kamu Yayın Kuruluşu Telewizja Polska’nın muhabiri Artur Piotr Kieruzal, organizasyonun başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, “Büyük politikacıların arka planında çalışan biri olarak tüm organizasyonun oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı. Zirve kapsamında sunulan yemekleri de beğendiğini belirten Kieruzal, Ankara’daki ev sahipliği için teşekkür ederek NATO zirvesinin gelecekte yeniden kentte düzenlenmesini temenni etti.
İtalyan haber ajansı Il Sole 24 Ore’nin muhabiri Antonio Pollio Salimbeni ise organizasyonu her yönüyle başarılı bulduğunu ifade etti. Salimbeni, özellikle basın mensuplarına sağlanan ulaşım ve hareket kolaylığının dikkat çekici olduğunu belirterek sunulan yemekleri de “mükemmel” olarak nitelendirdi.
Belçika’nın Fransızca yayımlanan yüksek tirajlı gazetelerinden Le Soir’ın muhabiri Philippe Charles Regnier de zirvenin çok sayıda uluslararası gazeteci tarafından takip edildiğini söyledi. Regnier, basın mensuplarına sunulan ikramların kaliteli ve yeterli olduğunu belirterek özellikle tatlıların beğeni topladığını ifade etti.
Yabancı gazetecilerin değerlendirmeleri, Ankara’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nin yalnızca diplomatik temaslarla değil, organizasyon kalitesi ve basın mensuplarına sunulan imkanlarla da olumlu izlenim bıraktığını ortaya koydu.
