Utah Eyaleti’nde İncil yasaklandı

ABD'nin Utah Eyaleti'nde, bir velinin isteği üzerine Hristiyanların kutsal kitabı İncil yasaklandı.

incil habermeydan

Utah Eyaleti’nde İncil yasaklandı.

ABD’nin Utah eyaletinde bir okul, bir velinin açtığı dava üzerine Hristiyanların kutsal kitabı İncil’i yasakladı. Okul yönetimi, İncil’in “küfür ve şiddet içerdiği” gerekçesiyle yasaklama kararı aldığını belirtti. Bu kararla birlikte eyalet genelindeki ilk ve ortaokullarda bulunan yaklaşık 74 bin İncil, raflardan kaldırıldı.

Ancak bu yasaklama, lise düzeyindeki eğitimi kapsamamaktadır. Utah, İncil’in raflardan kaldırıldığı ilk eyalet değildir. Geçtiğimiz yıl, Teksas eyaletinde de bir okul, benzer şikayetler üzerine İncil’i yasaklamıştı.

Son zamanlarda Kansas’ta da bir öğrenci topluluğu, İncil’in yasaklanmasını talep eden bir eylem gerçekleştirdi. İncil’in yasaklanması, muhafazakar Amerikalıların bazı eyaletlerde tepkisine neden oldu. Teksas, Florida, Missouri ve Güney Carolina gibi eyaletlerde, uygunsuz içerikler içerdiği düşünülen bazı kitaplara yönelik yasaklar zaten yürürlüktedir.

Öte yandan, Utah’da bir milletvekili daha önce İncil’e yönelik bir yasağın mümkün olmadığını “alay ederek” ifade etmişti.

Exit mobile version