Ürdün OHAL ilan etti

İran'ın İsrail'e yönelik başlattığı saldırının ardından Ürdün genelinde olağanüstü hal ilan edildi.

Urdun OHAL ilan etti habermeydan

Ürdün OHAL ilan etti.

Ürdün kamu yayın kuruluşu, İran’ın İsrail’e yönelik başlattığı saldırının ardından Ürdün genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

İran beklenen misilleme saldırısını bu gece başlattı. İran’dan İsrail’e onlarca İHA ve füze gönderildi. Ürdün, saldırı başlamadan kısa bir süre önce hava sahasını gelen, giden ve transit geçen tüm uçaklara geçici olarak kapatmıştı.

Ülkenin resmi ajansı PETRA’nın haberine göre, Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamada, Ürdün hava sahasının yerel saatle 23.00’ten (TSİ 23.00) itibaren gelen, giden ve transit tüm uçuşlara “birkaç saat” kapatılacağı duyuruldu. Açıklamada, bu uygulamanın, gelişmelere göre güncellenip kontrol edileceği belirtildi. Ülkenin hava sahasını kapatma kararının, “uyulan uluslararası standartlara göre risklerin değerlendirilmesinin ardından bölgedeki tehlikelerin artması nedeniyle güvenliği ve Ürdün hava sahasında sivil havacılığın güvenliğini korumak amacıyla” alındığı aktarıldı.

Ayrıca Reuters, iki bölgesel güvenlik kaynağına atıfta bulunarak, Ürdün hava savunmasının, hava sahasını ihlal eden herhangi bir İran insansız hava aracını veya uçağını durdurmaya ve vurmaya hazır olduğunu bildirdi.

Exit mobile version