Üniversite Öğrencisi, Tinder’da Tanıştığı Profesörü İstanbul’da Dolandırdı!

Belçikalı bir profesör ve Afrika kökenli bir öğrencinin Tinder'da başlayan hikayesi, İstanbul'da yaşanan dolandırıcılık olayıyla mahkemelik oldu.

tinder dolandirici

Yakın zamanda Hollanda‘da başlayan ve Türkiye’de sona eren bir olay; Netflix’in popüler içeriklerinden Tinder Avcısı belgeselini hatırlatır nitelikte gelişti. Belçikalı profesör Caroline Berrocal, Tinder’da tanıştığı ve birlikte olmaya başladığı kişi tarafından dolandırıldı. Kendisini ABD’li yaşam koçu Patrick olarak tanıtan kişiye, yaklaşık 7.5 milyon liraya tekabül eden bir parayı gönderen Berrocal; paranın geri gelmemesi ve “Patrick” olarak bildiği kişinin kayıplara karışması sonrasında soluğu İstanbul mahkemelerinde aldı.

Kendisini yaşam koçu olarak tanıtmasına rağmen, yol ve köprü projelerinde çalışan bir mühendis olduğunu da söyleyen Patrick Anderson; Caroline Berrocal’a makine ve parça almak için İstanbul’a gideceğini söyledi. İstanbul’a gidişi sonrasında, hesabındaki parayı alamadığını ve bu nedenle Berrocal’dan borç istediği öğrenildi. Mal alımı, nakliye ve otel masrafları için toplamda 315 bin dolar isteyen Anderson; Berrocal’dan bu parayı aldı. Ancak para isteme süreci kaldığı yerden devam etti ve “Patrick”in elde ettiği rakam 400 bin dolar seviyesine geldi.

Erkek arkadaşı Patrick Anderson’a sürekli olarak para yollayan Caroline Berrocal; 27 bin dolarlık son transferinin ardından, son kez para gönderdiğini ve bu paraları geri istediğini söyledi. Ancak Patrick Anderson’ın bu sözleri ciddiye almadığı görüldü. Sahte bir belgeyle hesabına 10 milyon dolar geldiğini söyleyen Anderson; Berrocal’dan hesabının blokesini kaldırabilmek için 200 bin dolar talep etti. Bu talebi karşılamayan Berrocal; bu kişilerin gerçek olmama ihtimalinin peşine düştü ve İstanbul’da bulunan bir avukatı yetkilendirerek olayı yargıya taşıdı.

Patrick Anderson’ın Gerçek İsmi Alie Koroma

Patrick Anderson’a gönderdiği paraların dekontlarını ve aralarında geçen yazışmaları avukatına yönlendiren Berrocal; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturma açılmasını sağladı. Tinder’da tanıştığı kişinin kendisini dolandırdığını belirten Berrocal; bu kişinin araştırmalar sonucunda Patrick Anderson olmadığını ve Sierra Leone’li Alie Koroma olduğunu öğrendi. Geçmişte de benzer dolandırıcılık vakalarıyla bilinen birisi olduğu ortaya çıkan Koroma’nın; toplamda 7 milyon 500 bin TL’ye tekabül eden bir rakamı Berrocal’dan yalan beyanla aldığı belgelendi.

Alie Koroma hakkında suç duyurusunda bulunan Belçikalı profesör; Koroma’nın Tinder’daki fotoğraflarının da sahte olduğunu ve ABD’li bir yaşam koçundan alındığını da soruşturma başladığı esnada öğrendi. Erkek arkadaşı sandığı kişinin Romanya’da da aynı yöntemle bir kadını dolandırdığı ortaya çıkan Koroma; önceki dolandırıcılık vakasını da yine aynı Tinder hesabıyla gerçekleştirmiş. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenci olduğu tespit edilen Koroma; İstanbul emniyeti tarafından tüm şehirde aranmakta. Rotterdam Uluslararası İş Fakültesi’nde profesör konumunda olan Berrocal ise; yaklaşık 400 bin dolarlık kaybını geri kazanabilmek için soruşturmanın peşini bırakmayacağını emniyet yetkililerine ve avukatına açıkça belirtti.

Geçmişte İsrail’de yaşanan bir Tinder dolandırıcılığı olayını anlatan Tinder Avcısı belgeseliyle benzetilen bu olay; tıpkı belgeselde olduğu gibi üst sınıf mensubu bir kadının dolandırılmasıyla ortaya çıkmış oldu. Belgeselde de dolandırıcı erkeğin ismini değiştirdiği ve kendisini farklı tanıttığı görülmüştü.

Exit mobile version