Umre’de otobüs kazası: 20 ölü, 29 yaralı

Umre'de otobüs kazası meydana geldi. Mekke'den Medine'ye doğru yola çıkan otobüs, köprüye çarpıp alev topuna döndü. Ölenlerin hangi ülkeden olduğu şu an için bilinmiyor fakat yerel medyaya göre, kurbanlar farklı milliyetlerden.

kaza habermeydan

Umre’de otobüs kazası meydana geldi.

Suudi Arabistan’a her sene Ramazan ayının ilk haftasında dünyanın dört bir yanından binlerce insan akın ediyor. Hac mevsiminden yalnızca birkaç ay öncesine rastlayan dönem, özellikle umre için tercih ediliyor.

Kutsal şehir Mekke’ye umre ziyaretinde bulunanları taşıyan otobüs, Pazartesi akşam saatlerinde bir köprüye çarptı.

Resmi haber ajansının açıklamasına göre, Mekke ve Medine arasında seyahat eden araç güney eyaleti Asir’de kaza yaptı. Okaz gazetesi, otobüsün frenlerindeki arıza nedeniyle çarpışmanın gerçekleştiğini aktardı.

El Ekbariye televizyonu, umre ziyaretindekileri taşıyan otobüsün bir köprüye çarptıktan sonra devrilip alev aldığını duyurdu. Araçtakilerden bazıları kendini dışarı atmayı başardı, bazıları ise kapana kısıldı.

El Ekbariye, kaza sonrasında 20 yaşamını yitirdiği, 29 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Yaralılar bölgedeki hastanelere taşınırken, yerel medya yanık tedavisi gördükleri bilgisini verdi.

Yaşamını yitirenlerin hangi ülkeden olduğu şu an için bilinmiyor fakat El Ekbariye’ye göre kurbanlar farklı milliyetlerden.

4 YIL ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Suudi Arabistan’ı umre ve hac için ziyaret edenler, kutsal şehirler arasında otobüslerle taşınıyor. Özellikle hac döneminde otobüslerin yol açtığı trafik sıkışıklığı göze çarparken, dört yıl önce Medine yakınlarında yine bir otobüs kazası meydana gelmişti.

Ekim 2019’da bir otobüsün bir ağır vasıtaya çarpmasıyla farklı ülkelerden Suudi Arabistan’a gelen 35 insan hayatını kaybetmiş, dördü de yaralanmıştı.

Exit mobile version