Ukrayna’nın başkenti Kiev’den yine patlama sesleri yükseldi

Ukrayna'nın başkenti Kiev yine füzelerin hedefi oldu. Rusya'nın saldırısında iki bina vuruldu.

kiev patlama habermeydan

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e füze saldırılarına devam ediyor. Kiev Belediye Başkanı, 6 füzenin 4 tanesinin düşürüldüğü, 2 tanesinin ise yerleşim yerlerini vurduğu açıkladı. Füze saldırıları sonucunda Ukrayna’nın enerji sisteminin devre dışı kaldığını söyleyen Zelenskiy, “Ukrayna çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı yapıldı.” dedi.

Kliçko, füzelerin isabet ettiği konutlarda yangın çıktığını, bölgeye itfaiye, sağlık, kurtarma ekiplerinin gönderildiğini bildirdi. Peçersk semtinde füze isabet eden konutlardan birinde kurtarma ekiplerinin bir kişinin cansız bedenine ulaştığını aktaran Kliçko, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Ukrayna’da başkent Kiev olmak üzere birçok bölgelerin Rus güçleri tarafından hedef alındığı bildirildi.

Vinnıtsya Bölge Valisi Sergiy Borzov, füzenin bölgedeki kritik bir altyapıya isabet ettiğini bildirdi.

Harkiv Bölge Valisi Oleg Sinegubov ise, Rus güçlerinin Harkiv ve Çuguyiv ilçesinin kritik altyapısına füze saldırısı düzenlediğini kaydetti.

Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadoviy da şehirde patlamaların meydana geldiğini ve elektrik kesintilerinin yaşandığını ifade etti.

Jitomir Belediye Başkanı Sergey Suhomlin, enerji altyapısına yönelik 2 saldırı sonucunda şehrin tamamında elektriklerin kesildiğini duyurdu.

Hmelnitski yerel yetkilileri şehirde kısmen elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirirken, Rivne şehrinde de patlama olduğu aktarıldı.

Sumi Bölge İdaresi Başkanı Dmitriy Jivitskiy ve Poltava Belediye Başkanı Aleksandr Mamay da şehirlerinde enerji altyapılarına füze isabet etmesi sonucunda elektriklerin kesildiğini belirtti.

Zelenskiy, Telegram kanalından paylaştığı görüntülü mesajda, Rusya’nın ülkesine yönelik bugünkü füze saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha 20 füze saldırısının düzenlenebileceğini söyleyen Zelenskiy, bu nedenle halka sığınaklarda kalma çağrısında bulundu.

Exit mobile version