Türkiye’nin Mısır Dışişleri Bakanı’nı ağırlaması bekleniyor

Hafta sonunda, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri'nin Türkiye'ye gelerek, Türkiye Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

misir habermeydan

Türkiye’nin Mısır Dışişleri Bakanı’nı ağırlaması bekleniyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri’nin hafta sonunda Türkiye’ye gelerek, mevkidaşı Hakan Fidan ile yapacağı görüşmede bölgedeki son gelişmeler, Gazze’deki durum ve müzakerelerde gelinen son nokta ele alınacak.

Türkiye-Mısır ilişkilerindeki normalleşme süreci, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından hız kazandı. Kahire yönetimi deprem bölgesine yardım gönderirken, iki ülke arasındaki karşılıklı büyükelçi atamalarıyla yeni bir aşamaya geçildi.

Ayrıca, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer, Ankara-Kahire hattındaki gelişmeleri “Diplomasi trafiği hızlanıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar’a gidiyor, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri’nin de hafta sonu Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, Gazze’deki durum ve müzakerelerde gelinen son nokta istişare edilecek” sözleriyle değerlendirdi.

Exit mobile version