Trump’ın rakibi Nikki Haley yarıştan ayrılıyor

Süper Salı ön seçimlerinde sadece bir eyalette zafer elde eden eski diplomat Nikki Haley, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığından çekildi.

nikki haley habermeydan

Trump’ın rakibi Nikki Haley yarıştan ayrılıyor.

Süper Salı ön seçimlerinde, yalnızca 15 eyaletin birinde rakibi Donald Trump’ı geride bırakan Nikki Haley, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı yarışından çekiliyor. Bu zaferini Vermont eyaletinde elde eden eski diplomat, Güney Carolina’daki evinde ekibiyle birlikte sonuçları takip etti ve kameralar karşısına geçerek bir açıklama yapmadı.

Associated Press (AP) haber ajansı, Haley’in müttefiklerinin bile seçim kampanyasının yakında sona erebileceğini düşündüğünü belirtti. Nikki Haley’nin rakibi Trump’ı durdurmasının artık imkânsız olduğu yorumları yapılırken, eski Güney Carolina valisi Haley’nin yarıştan çekileceği ‘son dakika’ koduyla duyuruldu.

Süper Salı sonuçlarıyla birlikte Donald Trump’ın delege sayısı 900’ü aştı. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmak için 1215 delegeye ihtiyaç var ve Trump’ın bu ay sonunda bu sayıya ulaşması bekleniyor.

Haley’in destekçileri, Süper Salı’nın ardından, siyaset dünyasının beklentilerini aştığını ve beklentilere aykırı bir şekilde Süper Salı ön seçimlerine kadar devam edebildiğine dikkat çekiyordu.

Nikki Haley’ın Cumhuriyetçi seçmenler arasındaki destek oranının ortalama yüzde 11-24 arasında olduğu belirtiliyor. Genellikle ılımlı ve kolej eğitimli seçmenler Haley’e destek verirken, Trump’a çoğunlukla beyaz, 50 yaş üzeri ve kolej eğitimi almamış Cumhuriyetçi seçmen destek veriyor. Pazar günü Washington DC’deki ön seçimde Trump’a üstünlük sağlayarak kayıtlara geçen Haley, Cumhuriyetçi Parti’de ilk defa ön seçimi kazanan bir kadın olarak tarihe geçmişti.

Exit mobile version