Trump’ın Desteklediği Senatör Adayı Mehmet Öz Seçimi Kaybetti!

Pennsylvania'da Cumhuriyetçiler'in senatör adayı olan Dr. Mehmet Öz, Demokratlar'ın adayı John Fetterman'a mağlup oldu.

dr oz 01

ABD‘de ara seçimlerde oy verme işlemi tamamlandı ve sayım sürecine geçildi. Doğu’da konumlanan eyaletlerde sayımın önemli bir kısmı geride kaldı ve sonuçlar netleşmeye başladı. Kongre’nin üst kanadı olan Senato’da çoğunluğu belirleyecek eyaletlerden olan Pennsylvania’da, Demokrat Parti’nin adayı John Fetterman galip gelen taraf oldu. Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Dr. Mehmet Öz ise; Donald Trump’ın yoğun desteğine rağmen Fetterman’ın 1.5 puan gerisinde kaldı.

Sayımla birlikte ilerleyen seçim projeksiyonlarında, Pennsylvania’nın yeni senatörünün John Fetterman olduğu ortaya çıktı. Sayımın ilerleyen noktalarında da ibrenin Fetterman’a döndüğü belli olurken; Demokrat Parti adayı ve ekibinin de kutlamalara başladığı öğrenildi. ABD Senatosu için kritik eyaletlerden biri olarak görülen Pennsylvania; başkanlık seçimindeki yönünü değiştirmedi ve Demokratlar’dan yana karar kıldı. Sayımın geri dönüşü olmayan kısmında açıklama yapan Demokrat Parti’nin senatör adayı John Fetterman; kişisel Twitter hesabından resmi sonucu aldıklarını ve seçildiğini ifade etti.

Pennsyvania eyaletinde kullanılan geçerli oyların yüzde 49.5’ini alan John Fetterman; eyaleti ABD Senatosu’nda temsil edecek isim oldu. Cumhuriyetçiler’in adayı Dr. Mehmet Öz ise; yüzde 48.1 oy oranında kaldı. Dövmeli ve rahat giyimli biri olması nedeniyle genç kuşağın da dikkatini çektiği söylenen John Fetterman; ABD’deki siyaset uzmanları tarafından “ilerici bir profil” olarak yorumlanmıştı. Kampanyasıyla ses getirmeyi başaran yeni senatör; son günlerde yaptığı toplantılarda eski ABD Başkanı Barack Obama ve mevcut başkan Joe Biden’dan da destek almıştı.

Mehmet Öz, Trump’ın Desteğine Rağmen Kazanamadı!

Pennsylvania’daki ara seçimlerden galip çıkan tarafın John Fetterman olması; ABD basınında da geniş yer buldu. Demokrat Parti adayının kazanma sürecini yorumlayan yorumcular, Fetterman’ın genç kitleden yoğun bir destek aldığını ve söylemleriyle yeni nesli yakalamayı başardığını söylemekte. Pittsburgh bölgesinde bir kasabada belediye başkanlığı ve Vali Yardımcılığı görevleriyle siyasette yükselen Fetterman; senatör adaylığıyla da Demokrat Parti seçmenini şaşkınlığa uğratmıştı. Söylemlerinde eşcinsel evliliğini, suçlular için ikinci bir şansı ve esrarın yasallaştırılmasını savunan Fetterman’ın; bu yöndeki konuşmalarıyla genç kitlelerde karşılık bulduğu öngörülüyor.

Seçimin kaybeden tarafı Mehmet Öz’ün ise; ılımlı tavırlar göstermesine rağmen tipik bir Cumhuriyetçi Parti adayı olduğu söylenmekte. Özellikle bireysel silahlanmayı desteklemesi yönündeki fikirlerin ve geçmişte yaptığı televizyon programlarının bitirilmesine yol açan kötü şöhretinin; ünlü ismin siyaset sahnesinde tutunamamasının başlıca sebepleri olarak görülüyor. Kampanya süresinde Fetterman’ın felç nedeniyle bir süre sahalarda olamamasına rağmen seçimi kaybeden Dr. Mehmet Öz’ün; Barack Obama’nın yaptığı açıklamalardan da önemli bir yara aldığı konuşuluyor. Eski başkan Obama; Dr. Öz’ün sahte ilaç skandalı nedeniyle Senato’da ifade vermesine gönderme yapan açıklamalarla Fetterman’ın toplantısında yer almıştı.

Seçim kampanyasında milyonlarca dolar harcadığı tespit edilen ve her toplantısında Fetterman’ın söylemlerini eleştirmesiyle bilinen Dr. Öz; Donald Trump’ın yoğun desteğini almasına rağmen kaybeden taraf oldu. Oprah Winfrey’in programına çıktığı döneme oranla popülaritesini yitirdiği konuşulan Mehmet Öz’ün; sahte ilaç ve aile içi şiddetle alakalı iddiaları da gündeme gelmekteydi. Bir dönem “ABD’nin Doktoru” olarak bilinen Dr. Öz; seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkacağını da açıklamıştı.

Exit mobile version