Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimlerde kendi seçtiği adayların gösterdiği kötü performansın parti üzerindeki hakimiyetini zayıflatmasına rağmen, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladı.

Trump Habermeydan

Florida’daki gösterişli bir balo salonunda toplanan yüzlerce destekçisine “Amerika’nın geri dönüşü şimdi başlıyor” dedi.

Trump, üçüncü kez başkanlık yarışına katılmak için resmi evraklarını teslim ettikten birkaç dakika sonra, “Amerika’yı yeniden büyük ve şanlı yapmak için, bu gece ABD başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi. Trump’ın yarışa erken girmesi Washington’da, partinin adayı olmak isteyen diğer Cumhuriyetçilerin önünü kesme ve kendisine karşı açılan soruşturmalardaki olası mahkumiyetleri savuşturma girişimi olarak görülüyor.

Trump, bir saat süren hararetli konuşmasında, Biden’a enflasyon, suç ve göç üzerinden saldırdı, iklim değişikliğiyle alay etti ve IŞİD’i devirdiğini, Kuzey Kore’yi kontrol altında tuttuğunu ve Meksika ile sınır duvarı ördüğünü söyleyerek, kendisini övdü. 2017-2021 yılları arasında başkanlık yapan Trump, “Bizim liderliğimizde büyük ve şanlı bir millettik. Ama şimdi düşüşte olan bir milletiz” dedi. “Bu sadece bir kampanya değil, ülkemizi kurtarmak için bir arayış.”

Biden yönetimi iki yılda ABD ekonomisini mahvetti” diyen Trump, “Bir zaferle yine gelmiş geçmiş en büyük ekonomiyi kuracağız” dedi. Trump, “Joe Biden’ın dört yıl daha almamasını sağlayacağım” derken, ABD Başkanı Biden bu açıklamaları “Donald Trump Amerika’yı yüzüstü bıraktı” tweet’iyle karşıladı. Hakkında azil süreci başlatılan ve 6 Ocak 2021’de ABD Kongresi’ne destekçilerinin yaptığı saldırının ardından Trump, başkanlık yarışına bir çok sorunla giriyor. Başkan olarak ilk dönemi öncesinde, sırasında ve sonrasındaki davranışları ile ilgili çok sayıda soruşturmanın hedefi konumunda ve bu da sonunda kendisinin azledilmesi ile sonuçlanabilir. Bunlar arasında aile şirketini hedef alan dolandırıcılık iddiaları, Kongre Binası’na yapılan saldırıdaki rolü ve konutunda gizli devlet belgelerini saklaması yer alıyor.

Son yapılan ara seçimde Trump’ın atadığı adayların başarısız olması Cumhuriyetçileri de hayal kırıklığına uğrattı. Bazıları açıkça Trump’ın ayrıştırıcı siyaseti ve karşı karşıya olduğu soruşturmalar nedeniyle partiyi seçimlere taşımak için doğru kişi olup olmadığını sorguluyor. 2024 Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçiler arasında birkaç olası aday konuşuluyor. Bu adayların aralarında en önemlisi ara seçimlerde yeniden zafer kazanan Florida Valisi Ron DeSantis olarak görülüyor. Daha önce destek aldığı Rupert Murdoch’un güçlü medya imparatorluğu, şimdiden Trump’a sırtını dönmüş gibi görünüyor.Ve Trump, hızlı siyasi yükselişinde etkili olan Facebook ve Twitter tarafından yasaklı durumda.

Exit mobile version