Tren kazası Yunanistan’ı ayağa kaldırdı

Yunanistan'ı ayağa kaldıran tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye yükselirken, ülkede hükümet karşıtı protestolarda çatışma çıktı.

yunanistan tren kazasi habermeydan

Yunanistan’ın Larissa kentinde salı akşamı en az 57 kişinin ölümüne yol açan tren kazası sonrası ülkede öfke giderek artıyor.

Onlarca kişinin yaralandığı korkunç kazada ölenler arasında tatilden dönen üniversite öğrencileri de vardı.

Başkent Atina ve Selanik’te dün akşam düzenlenen protestolarda, kazadan senelerdir önlem alınması çağrılarını görmezden gelen hükümeti ve demiryolu şirketlerini sorumlu tutan göstericiler “Hayatlarımız Değerlidir” pankartları taşıdı.

Yüzlerce kişinin katıldığı protestolarda güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışmalar çıktı. Polis, Selanik’te göstericilere müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Ülkede demiryolları 2017’de kurtarma paketi kapsamında özelleştirilmişti. Grev kararı alan demiryolu sendikaları, hükümeti trenlerde gerekli güvenlik önlemlerini almamakla suçluyor.

NELER OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün Atina’dan Selanik’e giden yolcu treninin yük treni ile çarpışması sonucunda yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Demir yolu şirketi Hellenic Train verilerine göre kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu. Yolcu treninin içerisindeki kişilerin çoğunluğunun öğrencilerden oluştuğu belirtilirken, iki trenin çarpışmadan önce kilometrelerce aynı hat üzerinde birbirine doğru seyir halinde olduğu öğrenilmişti. Ayrıca Larissa’daki tren istasyonu müdürü de gözaltına alınmıştı.

Exit mobile version