Suudi Arabistan’da sel baskını: Araçlar sele kapıldı

Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde dün etkisini gösteren şiddetli yağışlar sebebiyle pek çok ana yol sular altında kalırken birçok araç da sele kapılarak sürüklendi.

arabistan sel habermeydan

Suudi Arabistan merkezli “El-İhbariyye” televizyon kanalında paylaşılan görüntülerde, şiddetli yağış sebebiyle Cidde’deki caddelerde devasa miktarlarda su birikintilerinin oluştuğu ve onlarca aracın suda sürüklendiği izlendi.

Ülkenin resmi ajansı SPA’nın haberine göre, Ulusal Meteoroloji Merkezi Sözcüsü Hüseyin el-Kahtani, Cidde’yi etkisi altına alan yağışların çok kuvvetli olduğunu açıkladı.

 

2009’dan bu yana en yüksek miktarda yağış

Kahtani, yağışların hemen hemen 8 saat sürdüğünü ve bunun 2009’dan bu yana Cidde’de görülen en yüksek miktarda yağış olduğunu iletti.

Mekke belediyesi de hazırlıklarını artırdığını ve bölgedeki belediyelere 10 bin işçi sevk edildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan Ulusal Meteoroloji Merkezinin erken uyarı sistemi, şiddetli yağış sebebiyle Cidde’deki uyarı seviyesini “alarm” düzeyine taşımıştı.

 

 

Çok fazla araç hasar gördü

Suudi Arabistan’ın “Al Arabiya” televizyonu da Cidde kentindeki yürütme organlarının acil durumlar için ekiplerini seferber ettiğini ve saha ekiplerinin suyun hızlı bir şekilde tahliyesi için çalıştığını açıkladı.

Haberde, şiddetli yağışın Cidde’deki caddeleri sular altında bırakması neticesinde çok fazla aracın hasar gördüğü paylaşıldı.

 

2 kişi yaşamını yitirdi

Kuvvetli yağış sebebiyle dün Mekke-i Mükerreme bölgesinde pek çok yol ve tünelin kapandığı ve Cidde’de 2 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Cidde’deki bazı mahallelerde su baskını yaşandığı, şehirde eğitime ara verildiği ve uçuşların durdurulduğu biliniyor.

Exit mobile version