Suudi Arabistan Yönetimi, Türk Vatandaşlarına Umre Fırsatları Sunuyor!

Suudi Arabistan'ın turizmden sorumlu yetkilileri; Türk vatandaşlarının umreye gitmesini kolaylaştıracak fırsatlar geliştirmeye başladı.

umre1

Suudi Turizm Otoritesi; Türkiye’den gelecek umre taleplerinin artmasına yönelik çalışmalarına başladı. İstanbul’da düzenlenen ilk toplantıda; Suudi Arabistan tarafından Turizm Otoritesi Üst Yöneticisi, umre ziyaretçilerine özel kurulan Nusuk platformunun yöneticisi Fahd Hamiduddin ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia katılım gösterdi. Türkiye’nin önde gelen seyahat ve turizm şirketlerinin de hazır bulunduğu toplantıda; Mekke ve Medine’ye gelişlerin kolaylaşması için çalışmaların aralıksız olarak sürmesi kararlaştırıldı.

50’den fazla temsilcinin yer aldığı toplantıda söz alan ve gelişmelerden memnun olduğunu aktaran Fahd Hamiduddin; Suudi Arabistan yönetiminin turizmi desteklemek adına büyük yatırımlar yaptığını da söyledi. Bu yatırımlar kapsamında Suudi Arabistan’a gidişlerin kolaylaşacağı bir plan üzerinde çalışıldığı ve son aşamaya gelindiği de; Suudi yetkilileri tarafından tüm katılımcılara bildirildi.

Suudi Arabistan yönetiminin hac ve umre ziyaretleri için hazırladığı planda; Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan konsoloslukları veya büyükelçilikten kısa süre içerisinde vize alabilmesinin önü açıldı. Ayrıca seyahat ve turizm acentelerinin de bu konuda yardımcı olabilmesi için yetki verildi. Bu iki gelişmeye ek olarak ise; Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan başvuruyla birlikte 48 saat içerisinde hac veya umre vizesi elde edilebilecek. Vatandaşların Suudi Arabistan vizesi alabileceği site; Suudi Arabistan yetkililerinin turizmin canlanması adına kurduğu Nusuk adlı platform olacak.

Schengen Vizesi Sahipleri Kapıda Suudi Arabistan Vizesi Alabilecek!

Suudi Turizm Otoritesi’nin yaptığı sunumda belirtilen detaylardan biri de; dış ülkelerden seyahat edecek insanların elde ettiği kolaylıklar oldu. Türkiye kapsamında Nusuk adlı sitenin Türkçe versiyonunun oluşturulması ve 48 saat içerisinde vize alabilme hakkı geliştirilen planda; AB, İngiltere ve ABD özelinde de farklı planlar mevcut.

Bu ülkelerde yaşayan Müslümanlar için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Suudi yetkililer; buralardan gelen insanların uluslar arası havaalanlarından alınabilecek vizeyle ülkeye giriş yapabileceklerini duyurdu. Bu düzenlemeyle birlikte, Schengen vizesi olan insanlar da Cidde, Riyad, Medine ve Dammam’daki havaalanlarında kapıda vize elde edebilecek.

Nusuk isimli web sitesinin Türkçe versiyonu üzerinden vize alabilme hakkını elde eden Türk vatandaşları; bir yandan da bu site üzerinden tatil planı da satın alabilecek. Tatil planı içerisinde konaklama, şehirler arası seyahat ve hac – umre ibadetleri sırasındaki rehberlik hizmeti gibi seçenekler de bulunuyor.

Toplantının öncesinde Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da bir araya geldiği açıklanmıştı. İkilinin yaptığı toplantıdan çıkan sonuçlara dair konuşan er-Rabia; iki ülkenin arasındaki stratejik ve tarihi bağın güçlendirilmesi adına çalışmalarına devam edeceklerini belirtmişti.

Exit mobile version