Star Trek’in Kaptan Kirk’ü Uzay Yolculuğunu Anlattı: Ölüm Gibiydi!

Star Trek dizisinde Kaptan Kirk'ü canlandıran William Shatner, uzay yolculuğunun cenaze gibi hissettirdiğini ve Dünya'nın daha güzel olduğunu söyledi.

kaptan kirk uzay

1960’lı ve 1970’li yılların meşhur dizisi Star Trek’in başrol oyuncusu William Shatner, geçtiğimiz yıl Jeff Bezos’un Blue Origin roketiyle uzaya çıkmıştı. Bilim kurguya dair yapılan en popüler içeriklerden birinin yıldızı olmasıyla bilinen Shatner’ın uzaya çıkması; ABD gündeminde ilginç bir gelişme olarak yorumlanmıştı. İngiliz basınına demeç veren ünlü oyuncu William Shatner; yeni kitabını tanıttığı röportaj esnasında uzay deneyiminden de bahsetti. Ancak Shatner’ın anlattıkları, beklenenden çok daha negatif bir noktada.

Yeni kitabı “Boldly Go: Reflections on a Life of Awe and Wonder” ile tanıtım turuna çıkan William Shatner; röportajlarında kitabı harici soruları da yanıtladı. Kitabında da yer verdiği uzay yolculuğunun sorulması ise, yakın dönemde uzayı deneyimlemiş nadir insanlardan biri olması sebebiyle kaçınılmaz olarak görülmekteydi. Star Trek dizisinin Kaptan Kirk’ü olması sebebiyle uzayı önceden nasıl düşündüğü de sorulan Shatner; geçtiğimiz yılki yolculuğu öncesinde uzaya çıkmanın katharsislerin en büyüğü olacağını düşündüğünü belirtti. Ancak bu düşüncenin uzaya gittikten dağıldığını ve uzayın artık kendisi için ölümü ifade ettiğini aktardı.

Uzaya uçuşu sonrasında yorucu bir üzgünlük ile yas duygusunu bir arada yaşadığını söyleyen Shatner; hayal ettiği gibi bir yolculuğa ulaşamamaktan dolayı üzgünlüğünün devam ettiğini açıkladı. Uzay seyahatinin adeta bir kutlama gibi olmasını beklediğini dile getiren 91 yaşındaki Kanadalı oyuncu; bu durumun tam tersi bir hisse kapıldığını ifade etti. Yolculuğu bir cenazeye benzeten William Shatner; evrenin gizemli noktalarının kalması gerektiğini ve artık keşfetme gibi bir hissiyatının olmadığını vurguladı.

William Shatner: Güzellik Dünya’da!

Jeff Bezos’un roketiyle yaptığı seyahatten hayal kırıklığıyla bahseden William Shatner; Dünya dışındaki gizemlerin çözülmesinin hiçbir dünya vatandaşının sorununa çözüm olmayacağını düşünüyor. Evreni gizemleriyle sevdiğini belirten Shatner; binlerce yıllık hipotezlerin ve soruların artık kendisi için anlamsız bir konuma geldiğini açıkladı. Deneyimi öncesinde düşündüğü ve hayal ettiği her şeyin yanlış çıktığını aktaran tecrübeli oyuncu; uzay boşluğunda yalnızca ölümü gördüğünü ve bu durumun kendisini mutlu etmediğini dile getirdi.

Star Trek’in efsane yıldızına göre; insanlar için güzellik uzayda değil, aksine Dünya’nın ta kendisinde barınıyor. Uzay deneyimi sayesinde Dünya’yla olan ilişkisinin pekiştiğini söyleyen William Shatner; Dünyalı olmaktan dolayı minnettar olduğunu ve artık uzayla alakalı hiçbir şeyi merak edemeyeceğini de açıkladı. Kaptan Kirk rolüyle birkaç jenerasyona birden uzayı sevdiren William Shatner; Blue Origin’le yaptığı seyahatle birlikte, Dünya’nın en yaşlı uzay turisti unvanının sahibi oldu.

1966 -1969 yılları arasında televizyonda yayımlanan Star Trek serisinin başrolünü üstlenen William Shatner; uzun yıllar boyunca Yıldız Gemisi Atılgan’ın kaptanı Kirk olarak anıldı. Ülkemizde de Uzay Yolu ismiyle 1970’li yıllarda gösterime giren bu dizi, nesiller boyunca uzayı sevdiren başlıca işler arasında yer aldı. Ünlü oyuncu, Star Trek yapımlarının devam projelerinin büyük bir çoğunluğunda da Kaptan Kirk karakterine hayat vermişti.

Exit mobile version