SpaceX Sadece Son 36 Saatte 55 Uydu Göndererek Rekor Kırdı

SpaceX rekor kırdı! SpaceX, sadece 36 saatte 55 uydu gönderdi..

spacex

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX yine tarihi bir rekor kırdı. Ünlü uzay şirketi SpaceX sadece 36 saatte 50 adet uydu göndermeyi başardı.

Yaptığı adımlarla adından sıkça söz ettiren Elon Musk’ın CEO’su olduğu uzay şirketi SpaceX y,ne tarihi bir rekor kırdı. Elon Musk’ın SpaceX’i sadece 36 saatte 50 adet uyduyu yörüngeye oturtmayı başardı. SpaceX ilk olarak Kennedy Uzay Merkezi’nden 53 adet Starlink internet uydusunu fırlattı. Ardından Kaliforniya’dan bir Alman radar uydusunu gönderdi. Daha sonra ise SpaceX Cape Canaveral’dan bir Globalstar iletişim uydusu başarıyla yörüngeye oturtmayı başardı. SpaceX bu gönderdiği 3 füze ile birlikte toplam 55 uyduyu 36 saatte göndererek bir rekor kırdı.

SpaceX hakkında kısa bir bilgi

SpaceX ünlü milyarder ve aynı zamanda elektrikli araba üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın uzay araştırmaları ile ilgili şirketidir. SpaceX, merkezi ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikalı uzay taşımacılığı şirketidir. SpaceX; Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurmaktadır.

Exit mobile version