Senegal, yurt dışındaki konsolosluklarını kapatma kararı alıyor

Senegal, diplomatların hedef alındığı saldırılar sebebiyle Bordeaux, Milan, Paris ve New York gibi yurt dışındaki konsolosluklarını geçici olarak güvenlik kaygıları nedeniyle kapatma kararı aldı.

senegal habermeydan

Senegal, çarptırma olaylarını protesto eden halkın devam eden gösterileri sırasında, yabancı misyonları ve diplomatları da Sonko’nun destekçileri tarafından saldırıya uğradı.

Senegal Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ciddi hasara neden olan bir dizi saldırı” olarak tanımlayarak, Milan, Bordeaux, Paris ve New York dahil birçok konsolosluğun geçici olarak kapatılacağını duyurdu.

Özellikle Milano Konsolosluğu’nda büyük ölçüde hasar meydana geldiği ve İtalyan medyasında yer alan haberlere göre pazartesi günü yaklaşık 40 Sonko destekçisinin, hükümet karşıtı pankartlar ve bayraklarla konsolosluğun önünde toplanıp binaya girerek yağma olayının gerçekleştiği bildirildi.

Senegal Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk hizmetlerinin güvenliğin sağlanmasının ardından yeniden başlayacağını duyurdu. Ousmane Sonko, 2019 yılında gerçekleştirilen Senegal cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçüncü sırada yer almıştı. Muhalefet destekçileri, Sonko’ya hapis cezası verildiği iddiasıyla hükümetin 2024 seçimlerinde aday olmasını engellemeye çalıştığını öne sürmüştü. Cumartesi günü düzenlenen protestolarda 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Exit mobile version