Ryan Giggs’in Kadına Şiddet Davası Başladı

Manchester United efsanesi Ryan Giggs hakkında açılan kadına şiddet davasının ilk celsesi dün görüldü.

giggs1

Dünya futbol tarihinin en önemli kanat oyuncularından biri olan Ryan Giggs; son yıllarda özel hayatı sebebiyle medyanın gündemine yoğun bir şekilde gelmekte. Geçtiğimiz yıl hakkında açılan kadına şiddet davasında kefaletle serbest kalan Galli futbol adamı, aynı davanın bir kez daha açılmasıyla yeniden gündeme oturdu. 48 yaşındaki eski futbolcunun; bir dönem sevgilisi olan Kate Greville’e uyguladığı şiddet nedeniyle hakim karşısına çıktığı ve mahkemede anlatılan şiddetin boyutlarının çok daha kapsamlı olduğu iddia ediliyor.

Dün itibarıyla yeniden açılan davanın 10 gün boyunca devam etmesi; ifade, tanık ve kanıtların da bu süreçte yargı merciine sunulması planlanıyor. 1 Kasım 2020’de çıkan olay sonucunda ayrıldıkları bilinen Giggs ve Greville’in; o gün yaşanan olayların ardından davalık oldukları biliniyor. Kate Greville’le birlikte kız kardeşinin de olayların mağduru olduğu bu davada, Giggs’in gösterdiği şiddetin hangi boyutlara ulaştığı da konuşulmaya başlandı. Bu iddiaların ardından başarıyla yürüttüğü Galler teknik direktörlüğü görevini bırakan Ryan Giggs; mahkemede ortaya konulan iddiaları reddediyor. Ancak Giggs’in önceki yıllarda gösterdiği davranışların da bu yönde ilerlemesi, ünlü futbol adamının sempati kazanmasına engel olmakta.

Yaşanan kavgada Ryan Giggs’in Kate Greville’e kafa attığı ve araya girmeye çalışan kız kardeş Emma Greville’in çenesine de dirsekle vurduğu iddia ediliyor. Manchester Kraliyet Mahkemesi’nde görülen bu davanın aleyhe tescili durumunda; Giggs’in hapis cezasıyla dahi karşılaşması gündemde. Bütün suçlamaları reddetmesine rağmen delil sunamayan Galli futbol adamı, önceki davada da mahkum olması sebebiyle daha da dezavantajlı bir konumda. İddia makamının delillerinin güçlü olması da, 48 yaşındaki Ryan Giggs’in 5 yıllık hapis cezası alma ihtimalini gitgide yükseltiyor.

Giggs’in Mobbinginin İntihar Fikrine Sürükledi İddiası!

Mahkemede jüriye karşı savunmasını sunan Kate Greville; ilişkinin ilk dönemlerinde Giggs’in böyle birisi olmadığını, sonraki süreçte kendisine olan davranışlarının değiştiğini söyledi. 36 yaşındaki Greville; Giggs’in ilişkinin ilerleyen dönemlerinde “istismarcı ve pis” tavırlar takındığını, bu sebeple de ilişkinin son dönemlerinin kabusa döndüğünü jüriyle paylaştı. Önceki ilişkisinde de problemli süreçler geçirdiğini belirten Greville; Galli futbol adamıyla ilk tanıştığında kendisini kurtarıcı gibi gördüğünü açıkladı. Ancak sonraki süreçte Giggs’in kendisini intihara sürükleyecek şekilde manipüle ettiğini ve şiddet sürecinin de bu şekilde başladığını mahkeme yetkililerine aktardı.

İlişkinin sonlarında evi terk etme kararı almasıyla birlikte son kavganın çıktığını söyleyen Kate Greville; kendisini kurtarmak adına ilişkiyi sona erdirmek istediğini, ancak Ryan Giggs’in tavırları nedeniyle ilişkinin şiddetle nihayete erdiğini belirtti. Greville’in bu durumla birlikte 2017 yılında yaşadığı bir olayı daha jüriye paylaştığı öğrenildi. Birlikte kaldıkları bir otelde Ryan Giggs’in başka bir kadınla mesajlaştığını görmesi sonrasında kavga çıktığını söyleyen Greville; kavganın ilerleyen sürecinde kendisinin çırılçıplak bir şekilde otel koridoruna atıldığını açıkladı. İlk kez o dönem kendisine saldırıldığını belirten Greville, öncesinde ve sonrasında da sözlü saldırılara maruz kaldığını da dile getirdi.

Giggs’in avukatının savunmasında ise, yaşanan şiddetin yasadışı bir boyutta olmadığı ve müvekkilinin de kabul ettiği kısımdan dolayı pişmanlık duyduğuna yer verildi. Ancak kafa atma ve kız kardeşe şiddetle alakalı tüm iddialar yalanlandı.

Ryan Giggs – Kate Greville davasının 10 gün sonra sonuçlanması bekleniyor. Galli futbol adamının geçmişte de erkek kardeşinin eşiyle yasak ilişki yaşaması, gündeme özel hayatıyla gelmesine neden olmuş ve ailesi tarafından reddedilmesine yol açmıştı. Bu olaylar üzerine Galler Milli Takımı’nı bırakan Giggs’in, uzun bir süre daha profesyonel görev almamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version