Rusya’nın yayınladığı ses kaydı Almanya’yı karıştırdı!

Rusya'nın Alman subaylarının Ukrayna savaşı ile ilgili Kerç Köprüsü'nün bombalanması hakkında konuştuğu ses kaydını yayınlaması ülkeyi karıştırdı.

rusya nin yayinladigi ses kaydi almanya yi karistirdi habermeydan

Rusya’nın yayınladığı ses kaydı Almanya’yı karıştırdı!

Rusya’nın Alman subaylarının Ukrayna savaşı ile ilgili Kerç Köprüsü’nün bombalanması hakkında konuştuğu ses kaydını yayınlaması ülkeyi karıştırdı.

Russia Today, Alman subaylar arasındaki bir konuşmaya ait 30 dakikalık bir ses kaydını paylaşmıştı.

Ses kaydında üst düzey Alman Hava Kuvvetleri mensuplarının Taurus füzelerinin Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası’na inşa ettiği köprüyü teknik olarak imha edip edemeyeceğini konuştuğu belirtiliyor. Kayıtta Kiev yönetiminin talep ettiği Taurus füzelerinin Ukrayna’ya teslimi konusunda siyasi iradeden izin çıkmadığının yer aldığı kaydedildi.

Spiegel tarafından doğruluğu teyit edilen kayıtta, Almanya Hava Kuvvetleri (Luftwaffe) Komutanı Ingo Gerhartz’ın diğer üst düzey ordu mensuplarıyla Ukrayna’ya Taurus füzelerinin teslimatı hakkında konuştuğu duyuluyor.

Subaylar söz konusu görüşmede, mühimmat depolarını ve anakarayı Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’a bağlayan stratejik önemdeki Kerç Köprüsü de olası hedefler arasında sayıyor.

Berlin’de, casuslukla mücadele birimi, ilgili iddiaların araştırdığını bildirdi. Almanya Savunma Bakanlığı’ndan bir sözcü, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve tüm gerekli adımların atıldığını duyurdu.

Federal Meclis Kontrol Komitesi Başkanı Konstantin von Notz, olayın teyit edilmesi halinde bunun oldukça sıkıntılı bir sürece işaret edeceğini vurguladı.

Federal Meclis İstihbarat Kontrol Komitesi Başkan Yardımcısı Roderich Kiesewetter de haberin doğru olduğunu düşündüğünü söyledi.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre Başbakan Olaf Scholz, Vatikan’da yaptığı açıklamada, ses kayıtlarının yayınlanmasını “çok ciddi bir konu” olarak nitelendirdi.

Exit mobile version