Rusya’nın askeri uçağı kaza yaptı: Çok sayıda ölü bildiriliyor

İvanovo bölgesinde, Rusya ordusuna ait 15 kişiyi taşıyan bir nakliye uçağının düştüğü açıklandı.

rusya ucak habermeydan

Rusya’nın askeri uçağı kaza yaptı.

Rusya-Ukrayna sınırındaki gerilimin tırmanışına paralel olarak, Rus ordusuna ait bir nakliye uçağının kalkıştan hemen sonra Moskova’nın kuzeydoğusunda düştüğü bildirildi. Interfax haber ajansı, Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 15 kişiyi taşıyan Il-76 askeri uçağının düştüğünü duyurdu. Haberde, uçaktaki 15 kişiden sekizinin mürettebat, yedisinin ise yolcu olduğu belirtildi. Rus yayın kuruluşları, düşen uçaktan sağ kurtulan olmadığını bildirdi.

TASS, uçağın düşüşünün nedeninin, motorlardan birinin alev alması olduğunu belirtti. Olay, Rusya-Ukrayna sınırındaki gerilimin yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşti. Ukraynalı gruplar, dün gece Ukrayna’dan Rusya’ya karadan girdiklerini duyurdu, ancak Rusya sınırında sızıntının engellendiğini açıkladı. Bu olay, bölgedeki siyasi ve askeri gerilimleri daha da tırmandırmış gibi görünüyor.

Uçak kazası, tansiyonun yükseldiği bölgede endişe yaratırken, Rusya ve Ukrayna arasındaki diplomatik ilişkilerin daha da gerileme ihtimalini artırabilir. Uluslararası toplum, gelişmeleri yakından izlerken, bölgesel istikrarsızlık endişeleri de beraberinde getiriyor.

Exit mobile version