Rusya’daki Wagner İsyanı Sonlandı

Rusya'da isyan eden Wagner güçlerinin başlattığı isyan, Putin'in onayı ile Wagner lideri Prigojin'le bir görüşme gerçekleştiren Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona erdi.

rusya daki wagner isyani sonlandi habermeydan

Rusya’daki Wagner İsyanı Sonlandı.

Rusya’da isyan eden Wagner güçlerinin başlattığı isyan, Putin’in onayı ile Wagner lideri Prigojin’le bir görüşme gerçekleştiren Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun araya girmesiyle sona erdi.

Dün gece saatlerinde başlattıkları Rusya’daki isyanı sona erdiren Wagner güçleri, ele geçirdiği Rostov kentinden çekilirken yerel halk tarafından alkışlarla uğurlandı.

Rusya ordusunun kendilerini ateş açtığını belirterek harekete geçen Wagner grubunun isyanı 24 saat içinde inanılmaz şekilde büyüdü. Rostov’u ele geçiren Wagner, başkent Moskova’ya doğru harekete geçtiği sırada devreye Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko girdi.

Putin’in onayı ile Prigojin ile görüşen Lukaşenko, tarafların anlaştığını ve isyanın sona erdiğini duyurdu. Lukaşenko, “Wagner, Rusya topraklarında ilerleyişini durdurmayı kabul etti” dedi.

Alınan karar sonrası açıklamada bulunan Wagner şirketinin lideri Prigojin ise, “Wagner askeri şirketini dağıtmak istediler. Biz de bunun üzerine 23 Haziran’da Adalet Yürüyüşü’ne çıktık. 24 saat içinde Moskova’ya 200 kilometre yaklaştık. Bu süre zarfında savaşçılarımızın burnu bile kanamadı. Şimdi ise kan dökülebilecek ana geldik. Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu almıyoruz. Birliklerimiz ilerleyişlerini durduruyor ve onları planladığımız gibi üslerine geri gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Wagner’in isyanı sona erdirip ele geçirdiği Rostov’dan geri çekilmesiyle ortaya ilginç görüntüler çıktı. Wagner ordusunun Rostov’dan çekilirken, yerel halk tarafından alkışlarla uğurlanması dikkat çekti.

Exit mobile version