Rusya’da seçim süreci: Putin’in hedefi 2030

Ukrayna ile savaşın gölgesinde Rusya'da gerçekleşen "muhalefetsiz seçimde", Putin'in iktidarını sağlamlaştırması bekleniyor.

rusya secim habermeydan 1

Rusya’da seçim süreci başladı.

Bugün, Rusya’da halk 3 günlük seçim maratonu için sandık başına gidiyor. Rusya Federasyonu’ndaki seçimlerde yeni bir devlet başkanı belirlenecek.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimler öncesinde halka seslenerek herkesi sandığa çağırdı ve Ukrayna’nın Rusya yanlısı Donbass bölgesinde oy kullanılacağını duyurdu.

Putin’in yanı sıra üç aday daha yarışıyor: Milliyetçi muhafazakar Leonid Slutski, Komünist Parti adayı Nikolay Haritonov ve iş insanı Vladislav Davankov, Yeni Halk Partisi’nden aday olarak yer alıyor. Ukrayna savaşına ve Putin yönetimine karşı çıkan tüm adayların elendiği ve muhalefetin baskı altında olduğu bir dönemde, Rusya’da seçime gidiliyor ve Putin’in yeniden seçilerek 24 yıllık iktidarını sağlamlaştıracağı kesin gözüyle bakılıyor.

Bir süre önce hapishanede ölen muhalif lider Aleksey Navalni’nin destekçileri, halkı seçimi boykot etmeye çağırdı.

2030’a kadar iktidarda kalması beklenen Rusya lideri, 2036’ya kadar iktidarda kalabilirse, 30 yıldan fazla süreyle Rusya’yı yöneten SSCB lideri Josef Stalin ve 18. yüzyılda yaşayan İmparatoriçe 2. Katerina’nın rekorunu kırmış olacak.

Exit mobile version