Rusya’da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 60’tan fazla ölü var

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen saldırıda ölü sayısı 60'ı aşarken 100'den fazla yaralı da hastanelerde tedavi altında. Terör örgütü IŞİD, saldırıyı üstlenirken birçok ülkeden birbiri ardına kınama geldi.

Rusyada konser salonuna duzenlenen teror saldirisi habermeydan

Rusya’da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 60’tan fazla ölü var.

Dün akşam Rusya’nın başkenti Moskova’daki bir konser salonunda silahlı saldırı gerçekleşti. Makineli silahlarla çevreye ateş açan kişiler birçok sivili hedef alırken konser salonunda büyük panik yaşandı. İlk belirlemelere göre, 60 kişinin hayatını kaybettiği, 115 kişinin yaralandığı ve yaralıların birçoğunun da durumunun ağır olduğu açıklandı. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyururken, olay yerinde genetik, balistik ve parmak izi incelemelerini sürdürmeye devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Podolyak, terör saldırısıyla Ukrayna’nın “hiçbir ilgisi olmadığını” söyleyerek, “Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, sosyal medya hesabında saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Medvedev, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledikten sonra, “Şiddete güçle karşılık verilmediği, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır” diye konuştu.

Saldırıyı DEAŞ üstlendi

Terör örgütü DEAŞ, Rusya’nın başkenti Moskova’daki saldırıyı mensuplarının düzenlediğini iddia etti. Terör örgütü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova banliyösünde yer alan Krasnogorsk’taki konser salonuna örgüt üyelerinin saldırdığını ileri sürdü.

BM’de mesaj

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, terör saldırısını şiddetle kınadı. BM Sözcülük Ofisi’nden saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Guterres’in yakınlarını kaybeden ailelere ve Rusya hükümetine başsağlığı dilediği belirtildi. Guterres’in Rusya’nın başkenti Moskova’da konser salonuna düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığı aktarılan açıklamada, yaralılara acil şifalar dilendi.

Türkiye saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, “Sayın Bakanımız, Moskova’daki menfur terör saldırısını kınadığımızı belirtmiş, Rusya halkına ve hükümetine Sayın Cumhurbaşkanımızın ve halkımızın başsağlığı dileklerini iletmiştir” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da şu ifadelere yer verildi: “Moskova’daki bir konser salonuna bu akşam (22 Mart) düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya Hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz.”

Exit mobile version