Rusya, Ukrayna şehirlerine balistik füzelerle saldırdı

Moskova'da gerçekleşen terör saldırısının ardından Rusya, Kiev'e karşı balistik füzelerle bir saldırı düzenlediğini ima etti.

ukrayna saldiri habermeydan

Rusya, Ukrayna şehirlerine balistik füzelerle saldırdı.

Rusya’nın bu sabah Ukrayna’nın başkenti Kiev’e balistik füzelerle saldırdığı bildirildi.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, idarenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun son 5 gün içinde üçüncü kez Kiev’e füze saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. Popko, “Düşman saat 10.30 sularında işgal altındaki Kırım topraklarından 2 balistik füze ateşledi. Her iki füze hava savunma sistemlerimizce imha edildi.” ifadesini kullandı.

Popko, füze parçalarının düştüğü Peçersk, Solomen, Dnipro ve Golosiyiv ilçelerinde bazı binaların zarar gördüğünü ve biri çocuk 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın 9 adet “Şahed” model insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediği aktarıldı. Açıklamada, Ukrayna hava savunma kuvvetlerinin ise 8 İHA’yı Mikolayiv ve Odessa bölgeleri üzerinde düşürdüğü belirtildi.

Ukrayna Güney Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada da Rusya’nın Mikolayiv ve Odessa bölgelerine füze ve İHA saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi. Odessa bölgesindeki Ukrayna hava savunma sistemlerine zarar vermek amacıyla Rus ordusunun Karadeniz’den X-31P model uçaksavar füze ateşlediği ifade edildi. Ancak füzenin havada savaş kabiliyetini kaybettiği ve saldırıda can kaybı veya hasar olmadığı belirtildi.

 

 

Exit mobile version