Rusya tarafından ilk kez Ukrayna’daki operasyon “savaş” olarak nitelendirildi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna'da "savaş halinde" olduğunu ifade etti.

kremlin habermeydan

Rusya tarafından ilk kez Ukrayna’daki operasyon “savaş” olarak nitelendirildi.

24 Şubat 2022’de başlayan Ukrayna’daki askeri faaliyetleri, Rusya tarafından ilk defa “savaş” olarak tanımlandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus “Argumentı i Faktı” gazetesine yaptığı açıklamada, faaliyetlerin “özel askeri operasyon” olarak başladığını belirtti.

Kremlin Sözcüsü, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri faaliyetlerinin statüsünün zamanla değiştiğini vurgulayarak, “Evet, bu başlangıçta özel askeri bir operasyon olarak başladı” ifadesini kullandı.

Peskov, sürecin daha sonra bir savaşa dönüştüğünü belirterek, “Şu anda savaş halindeyiz. Batılı güçler de Ukrayna tarafında yer aldığında, bu bizim için bir savaş haline geldi. Herkesin bu gerçeği kendi iç seferberliği için anlaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Aralık 2023’teki açıklamasında, Batılı ülkelerin kendilerine karşı “hibrit savaş” yürüttüğünü ifade ettiğini hatırlatalım. Ancak Kremlin, Ukrayna’daki askeri faaliyetleri hala “özel askeri operasyon” olarak adlandırmaya devam etmektedir.

Rusya’daki basına, Ukrayna’daki saldırılar için “savaş” kelimesini kullanmama talimatı verilmişti. Bazı muhalifler, “özel askeri operasyon”u “savaş” olarak tanımladıkları için yargılanmıştı.

Exit mobile version