Ramazan ayının ilk gününde İsrail ordusu çok sayıda Filistinliyi öldürdü

Ramazan ayının ilk gününde İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine gerçekleştirdiği hava, kara ve deniz saldırıları sonucunda birçok Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

ramazan filistin habermeydan

Ramazan ayının ilk gününde İsrail ordusu çok sayıda Filistinliyi öldürdü.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, 157. gününde devam ederken, bölgede büyük bir insani felakete neden olduğu belirtiliyor. Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusu, hava, kara ve denizden gerçekleştirdiği saldırılarına özellikle Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Gazze kentindeki Zeytun Mahallesi gibi stratejik noktalarda yoğunlaştırdı.

Gece boyunca devam eden saldırılarda Zeytun Mahallesi’nde bulunan bir evin İsrail savaş uçakları tarafından bombalanması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Ayrıca, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda bir ev hedef alınarak ölü ve yaralılar tespit edildi.

Han Yunus’un doğusunu hedef alan İsrail topçuları ve Gazze’nin Es-Sabra Mahallesi’nde gerçekleşen hava saldırıları sonucunda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere çok sayıda insan hayatını kaybetti. Aynı şekilde, Gazze kentinin batısı, Han Yunus ve Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ile sahildeki evler, İsrail savaş uçakları tarafından hedef alınarak saldırılarda ölü ve yaralananlar oldu.

Refah kentinin Selam Mahallesi’nde ise Mısır sınırına yakın tarım arazileri İsrail güçleri tarafından bombalandı. Aynı zamanda Gazze’nin Tel el-Heva Mahallesi’nde bulunan Filistinli “Aşur” ailesine ait ev, İsrail saldırıları sonucu enkaza dönüştü. Sağlık ekipleri, enkaz altından çıkardıkları arasında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin cansız bedenini Şifa Hastanesi’ne nakletti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 45 Filistinlinin öldüğünü, 72 bin 654 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı. Bu trajik durum, bölgede yaşanan insanlık dramının ne denli büyük boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.

Exit mobile version