Prens Harry ve Meghan Markle’ın Belgeseli, Britanya’da Gündemi Alt Üst Etti!

Britanya kraliyet ailesinin popüler çifti Prens Harry ve Meghan Markle'ın belgeseli, ülkedeki gündemin başlıca konusu oldu.

harry meghan 1

Britanya’da basının gündemini, Prens Harry ve eşi Meghan Markle hakkındaki belgesel işgal etti. Netflix’te yayınlanmaya başlayan seri, ilk üç bölümüyle kraliyet ailesine dair söyledikleri nedeniyle çokça konuşuldu. İlk bölümde çiftin aşk hikayesi anlatılırken, sonraki bölümlerde ise gördükleri medya baskısı ve ırkçılığa dair söyledikleri sözler yer aldı. Belgeselin yayına girmesiyle birlikte, Britanya basınının verdiği reaksiyonlar da dikkat çekti. Basının da hedef alındığı belgesel sonrasında, Prens Harry ve Meghan Markle yoğun bir tepkiyle karşılaştı.

Britanya Basını: Bu Belgesel Saygısızlık İçeriyor!

Sussex Dükü ve Düşesi konumlarıyla da bilinen Prens Harry ve Meghan Markle; Britanya Kraliçesi II. Elizabeth’in ölümünden bu yana basınla bir araya gelmemekteydi. Ancak belgeselin Netflix’te gösterime girmesi sonrasında tepkilerle karşılaşmaları kaçınılmaz oldu. Britanya’nın saygın gazetelerinden The Guardian; belgesele olan tepkiyi TV eleştirmeni Lucy Mangan’ın yazısıyla yansıttı. Mangan’ın eleştirisinde belgesel için “kahvaltıdan kaldıracak kadar rahatsız edici” olduğu söylenilmekte. Ayrıca The Guardian’ın belgesele dair yorumları öne çıkardığı başlıkta; “Yenilenmiş çılgınlık, ancak hikaye aynı kalıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Prens Harry ve Meghan Markle çiftine yönelik tepkileriyle ve belgeselde yer alan basın eleştirisini başlatan gazete olarak bilinen The Daily Mail ise; bu belgeselin kraliyet ailesine yönelik bir saldırı olduğunu yazdı. Ayrıca Harry ve Meghan’ın açıklamalarının da; Kraliçe Elizabeth’in mirasına saygısızlık olduğunu belirtti. Tabloid gazete olarak bilinen The Daily Mail’in takındığı tavrın bir benzer ise; bir başka tabloid gazete The Telegraph’tan geldi. Burada da Kraliçe’nin mirasının suistimal edildiği ifade edildi. Ayrıca kraliyete yakın kaynaklardan bilgiler aktarıldı.

Bir başka Britanya gazetesi The Times’ta ise; hem kraliyet ailesine hem de belgesele tepki gösterildi. Belgeseli adeta bir pembe dizi olarak yorumlayan The Times; kraliyet ve Sussex çiftinin bu pembe dizinin içeriğindeki pek çok noktada çatıştığını yazdı. Daily Mirror’ın manşetten girdiği Prens Harry – Meghan Markle haberinde; çiftin sıradan insanların geçim derdi yaşadığı dönemde saray savaşı başlattığına dair ifadeler kullanıldı.

Prens Harry ve Meghan Markle’ın yaşamını konu alan Netflix belgeselinin adı ise “Harry & Meghan” olarak duyurulmuştu. Belgeselin ilk üç bölümü Netflix’te yerini aldı. Serinin geriye kalan üç bölümünün ise önümüzdeki haftalarda yayına girmesi bekleniyor.

Exit mobile version