Portekiz, Abramovich’in 10 milyon dolarına el koydu!

Chelsea kulübünün eski sahibi Roman Abramovich, Portekiz'den ciddi bir darbe aldı. İş insanının 10 milyon dolarlık mülküne el konuldu.

Roman Abramovich

Ünlü iş insanı Roman Abramovich, vatandaşı olduğu Rusya’nın Ukrayna‘yı işgal etmesinden sonra ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Önce sahibi olduğu Premier Lig takımı Chelsea elinden alınan milyarder, sonrasında ise çok sayıda ülkenin uyguladığı ambargolara yüzleşti. Son olarak Portekiz’den Abramovich’e bir darbe geldi!

Portekizli Publico gazetesinin haberine göre Roman Abramovich, ülkenin güneyinde yer alan Algarve bölgesindeki Quinta do Lago’da 10 milyon dolar değerinde bir mülke sahip. Hükümet, Rus oligarklarının hangi varlıklara sahip olduğunu belirleme konusunda büyük zorluklar yaşadı. Bu yüzden Portekiz’in mülkün sahibini bulup basına bildirmesi biraz zaman aldı.

Abramovich savaştan iki hafta önce mülkünü satmaya çalıştı

Açıklamalara göre Abramovich’in adına kurulmuş bir paravan şirketi, söz konusu 10 milyon dolarlık mülkü elinde bulunduruyor. Ortaya çıkan raporda, Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal etmeye kalkışmasından yaklaşık iki hafta önce Abramovich buradaki mülkünü satmaya çalıştı. Fakat ülkenin en büyük bankalarından biri olan Caixa Geral de Depositos’un yetkilileri uyarması üzerine Portekiz Dışişleri Bakanlığı mülkü 25 Mart tarihinde dondurmaya karar verdi.

Chelsea’den gelen parayı Ukrayna’ya bağışlayacak

Roman Abramovich şimdiye kadar Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve İsviçre tarafından sert yaptırımlara maruz kaldı. Ünlü iş insanı varlıklarının neredeyse yarısını kaybetti. Son olarak Chelsea’nin satın alınması üzerine eline yüklü miktarda para geçen Abramovich, buradan elde ettiği tüm geliri Ukrayna’ya bağışlayacağını söyledi.

Exit mobile version