Polonya Dünya Kupası’na F16’larla gitti

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na katılacak olan Polonya Milli Takımı'nı taşıyan uçağa, Ukrayna sınırı boyunca F-16'lar eşlik etti. F-16'lardan biri, kokpitinden takıma ve dünyaya bir mesaj paylaştı.

f16 polonya habermeydan

15 Kasım’da Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan bir köye roket düşmüş ve iki sivil yaşamını yitirmişti. Ardından Ukrayna – Rusya – NATO hattında tansiyon yükseldi. Ukrayna’dan art arda yapılan açıklamalarda Rusya’nın NATO ülkesi olan Polonya’ya saldırdığı yönünde iddialar ortaya atılmış, Rusya ise iddiaları yalanlamış ve provokasyon yapıldığını ifade etmişti.

Gergin geçen günlerin ardından 2022 Dünya Kupası için Katar’a gitmek üzere yola çıkan Polonya Milli Takımı’na iki F-16 Ukrayna sınırı boyunca eşlik etti.

Bu görüntüler, Polonya Milli Takımı resmi sosyal medya hesaplarından ve Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak tarafından paylaşıldı.

Polonya Milli Takımı’na eşlik eden F-16’lardan birinin kokpitinde milli takımın sloganı olan ‘Łączy nas piłka’ yani ‘Top bizi birbirimize bağlar’ yazılı kağıt da yer aldı.

Exit mobile version