Papa yeniden ameliyat oluyor

Vatikan, bugün Roma'da 86 yaşındaki Papa Francis'in karın fıtığı ameliyatı geçireceğini duyurdu. Ne zaman taburcu olacağı henüz belirsiz.

papa habermeydan

Papa yeniden ameliyat oluyor.

Vatikan, Papa Francis’in Çarşamba günü Roma’daki bir hastanede karın fıtığı ameliyatı geçireceğini ve ameliyat sonrasında ‘birkaç gün’ hastanede kalmasının beklendiğini duyurdu. Vatikan sözcüsü Matteo Bruni, 86 yaşındaki Papa’nın daha önce geçirdiği kolon ameliyatının ardından tekrarlayan, ağrılı ve kötüleşen semptomlara sahip olduğunu belirtti.

Bu, Papa Francis’in yaşadığı ilk sağlık sorunu değil. Mart 2023’te solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan Papa, nefes alma zorluğu yaşamış ve tedavi görmüştü. Geçtiğimiz aylarda ise diziyle ilgili hareket sorunları nedeniyle tekerlekli sandalye kullanmıştı. 2021’de ise kolon problemi nedeniyle ameliyat olmuştu.

Papa Francis, bu sağlık sorunlarına rağmen aktif bir şekilde görevine devam etti ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Güney Sudan gibi ülkelere ziyaretler gerçekleştirdi. Ocak ayında, selefi Papa 16. Benedict’in cenaze törenine liderlik etmek üzere tarihte ilk kez gönüllü olarak istifa eden bir papa olarak görev yapmıştı.

Yanı sıra, daha önce sağlığının kötüleşmesi durumunda Benedict’in izini takip etmesi gerekebileceğini de aktardı.

Exit mobile version