Pakistanlı arama kurtarma ekibi ülkelerine uğurlandı

Kahramanmaraş depreminin vurduğu illerden olan Adıyaman'da aralıksız çalışan ve enkazdan 13 kişiyi sağ çıkaran Pakistan'ın 33 kişilik arama kurtarma ekibi, törenle ülkelerine uğurlandı.

pakistanli ekip ulkelerine dondu habermeydan

Pakistanlı arama kurtarma ekibi ülkelerine uğurlandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra birçok ülkeden Türkiye’ye arama kurtarma ekipleri gönderilmişti. Depremin etkilediği illerden olan Adıyaman’da 17 gün boyunca aralıksız çalışan ve enkazdan 13 kişiyi sağ çıkaran Pakistan’ın 33 kişilik arama kurtarma ekibi, İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törenle ülkelerine uğurlandı.

Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid ve İstanbul Vali Yardımcı Özlem Bozkurt Gevrek’in katıldığı törende arama kurtarma ekibine hediyeler verildi. Hatıra için depremzedelerin imzalarını taşıyan Türk bayrağını yanlarına alan ve yakalarına da Türk bayrağı rozeti takan ekip üyeleri, uçuş saatine kadar İGA’nın özel yolcu salonunda ağırlandı.

Uğurlama töreninde açıklama yapan Büyükelçi Yousaf Junaid, “Türkiye için bu çok zor zamanda çok acil bir şekilde müdahale edebildiğimiz için çok gururluyuz. Ancak depremin Türkiye’de değil, Pakistan’ın kalbinde olduğunu anlıyor ve inanıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimizle bir arada olmanın bizim sorumluluğumuz ve olmazsa olmazımız olduğunu düşünüyoruz ve Allah’ın izniyle zaman bu sınavı en iyi şekilde atlattığımızı kanıtladı. Elimizdeki kaynaklar Türkiye’nin tasarrufunda” ifadelerini kullandı.

Pakistan Arama ve Kurtarma ekibinin lideri Binbaşı Mouhamed Mateen Faruk ise, “Kurtarma operasyonu bitti. Şimdi rehabilitasyon aşamasına geçiyoruz ve bu aşama çok fazla bütçe ve finans gerektiriyor. Türk halkı güçlü kalmalı. İnşallah bu zor günler geçecek. Çok zor bir zaman olduğunu biliyorum; bu zor dönem çok çabuk geçecek. Türkiye eskisinden çok daha büyük bir güçle ortaya çıkacaktır” dedi.

 

Exit mobile version