Netflix, Şimdi de 300 çalışanını işten çıkardı

Netflix, kaybettiği abonelerin faturası 300 çalışanına kesti. Netflix, son aldığı kararla birlikte 300 çalışanı ile yollarını ayırdı.

Netflix Simdi de 300 calisanini isten cikardi

Dünyaca ünlü video izleme platformu bir süredir kan kaybediyor. Şirketin son açıkaldığı raporlarda abone sayısında ciddi düşüşler kaydedilmiş ve Netflix hisseleri yüzde 40’a varan değer kayıpları yaşamıştı.

Ancak Netflix bu düşüşlerin faturasını çalışanlarına kesti. Netflix son aldığı kararla birlikte 300 çalışanı ile yollarını ayırdığını duyurdu. Çıkarılan çalışanların oranı ise şirketin yüzde 4’ünü oluşturduğu belirtiliyor. Netflix geçtiğimiz ayda 450 çalışanının işine son vermişti.

200 bin abone kaybetti

Öte yandan Netflix 2022 yılının ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybı yaşamıştı. Netflix abone kayıplarının yıl sonuna kadar 2 milyona ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Netflix abone kayıplarına gerekçe olarak ise Amazon Prime, Disney+ ve HBO Max gibi diğer platformların büyümesini gösteriyor.

Netflix yönetimi abone kayıplarının önene geçmek için ise çeşitli çalışmalar sürdürüyor. Bu kapsamda şirket abone kayıplarının önüne geçebilmek için platformda ilk kez reklamlı seçeneği test etmeye hazırlanıyor.

Şirketin CEO’su Ted Sarandos ve yönetimi, reklam içeren düşük maliyetli aboneliğin bu krizin çözülmesine yardımcı olacağı düşünüyor. Bu uygulamanın işe yarayıp yaramadığını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Düşüncelerinizi bizimle yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version