Netanyahu, Trump’ın Gazze planını onayladı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze için hazırladığı plana onay verdi. Plan, bölgede savaşın sona ermesini, rehinelerin serbest bırakılmasını ve İsrail’in çekilmesini öngörüyor.

trump netanyahu habermeydan

Netanyahu, Trump’ın Gazze planını onayladı.

Netanyahu, Trump’ın Gazze planını onayladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde savaşın sona ermesini hedefleyen 20 maddelik planı kabul ettiğini açıkladı. Trump ve Netanyahu, Pazartesi günü Washington’da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Trump, Washington’ın Gazze’de barışı sağlama yolunda önemli bir adım attığını belirterek Netanyahu’ya teşekkür etti. “Başbakan Netanyahu’nun bu planı kabul etmesiyle birlikte, yıllardır tanık olduğumuz ölüm ve yıkıma son verebiliriz” dedi. Trump, Hamas’ın planı reddetme olasılığına rağmen olumlu yanıt alacaklarını düşündüğünü ifade etti.

Netanyahu’dan onay ve uyarı

Netanyahu da 20 maddelik planı desteklediğini duyurdu. “Bu plan, tüm rehinelerimizi İsrail’e geri getirecek, Hamas’ın askeri kabiliyetini ortadan kaldıracak ve Gazze’nin İsrail için bir tehdit olmamasını sağlayacak” dedi. Netanyahu, Hamas planı ihlal ederse İsrail’in kendi başına hareket edeceğini vurguladı.

Hamas tarafından ise planın henüz yazılı olarak kendilerine ulaşmadığı açıklandı.

Planın detayları

Trump’ın hazırladığı plan, Gazze’de savaşın derhal sona ermesini ve bölge yönetiminin geleceğini kapsıyor:

Rehineler ve insani yardım

Plan kapsamında Gazze’de yaklaşık 20 rehinenin serbest bırakılması öngörülüyor. Ayrıca bölgeye insani yardım gönderilmesi de planın maddeleri arasında yer alıyor. Hamas, Gazze Şeridi’nin yönetimini devretmeye hazır olduğunu belirtmiş, ancak silah bırakmayı reddetmişti.

Exit mobile version