Navalni’nin cesedi teslim edilmedi: Kremlin suçlanıyor

Rus muhalif Navalni'nin hapishanede öldüğü bildirilmiş, ancak annesi oğlunun cenazesini almak için cezaevine gittiğinde, Navalni'nin cesedi kendisine teslim edilmedi. Bu durum nedeniyle Navalni'nin avukatı ve destekçileri, Kremlin'i suçladı.

navalni habermeydan

Navalni’nin cesedi teslim edilmedi.

Rusya’da bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden Aleksey Navalni’nin cenazesi, ölümünün üzerinden geçen cuma gününden bu yana hala yakınlarına teslim edilmedi. Navalni’nin annesi, oğlunun cenazesini almak için Kuzey Kutup Dairesi yakınlarındaki cezaevine gitmek zorunda kaldı.

69 yaşındaki annesi ve avukatı, Salekhard şehrinde cesedi teslim almak için mücadele ederken, muhalif liderin basın sözcüsü Kira Yarmiş, “Yalan söyledikleri ve cesedi teslim etmemek için her şeyi yaptıkları çok açık” ifadesini kullandı. The Guardian’ın aktardığına göre, dedektifler, Navalni’nin yakınlarına henüz ölüm nedenini belirlemediklerini ve yapılması gereken testler olduğunu, “cesedin belki önümüzdeki hafta teslim alınabileceğini” söyledi.

Navalni’nin Anti-Yozlaşma Vakfı’nın araştırmacılarından Corci Alburov, “Aleksey Navalni’yi Putin öldürdü. Bunu nasıl yaptığı kesinlikle ortaya çıkarılacak, ama ilk olarak sonsuz yalanlar söylediklerini ve zamana oynadıklarını göreceğiz. Putin, Navalni’ye gerçekte ne olduğunun ortaya çıkmasını önlemek için her şeyi yapacak” açıklamasında bulundu.

Kremlin’e yakın televizyonlar, Navalni’nin ölümünden sonra adını hiç kullanmazken, devlet televizyonlarında muhalif liderin ölüm haberine kısa süreli yer verildi ve Navalni’ye “hükümlü” olarak hitap edildi. Bu adımların, Navalni’nin “unutulması” için atıldığı düşünülmekte.

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki Rusya temsilcilikleri önünde ve Rusya’da düzenlenen anma eylemlerinde, Navalni’nin ismi yüksek sesle dile getirildi. Bazı organizasyonlarda, YouTube kanalındaki giriş cümlesine atfen insanlar, “Selam, Navalni konuşuyor” şeklinde tezahüratta bulundu.

Exit mobile version