NATO Genel Sekreteri’nin Ukrayna’ya beklenmedik ziyareti

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kiev'e seyahat ederek Ukrayna'nın başkentinde bulundu.

nato ukrayna habermeydan

NATO Genel Sekreteri’nin Ukrayna’ya beklenmedik ziyareti gerçekleşti.

24 Şubat 2022’de başlayan Rus işgalinden bu yana ilk kez, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ukrayna’nın başkenti Kiev’e seyahat etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Mihaylov Meydanı’ndaki Anı Duvarı’nı ziyaret etti ve saygı duruşunda bulundu. Duvar, Rus saldırılarında hayatını kaybeden askerlerin fotoğrafları ve isimlerinin yer aldığı bir anıt niteliği taşıyor. Stoltenberg’in bu ziyareti sırasında sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Daha sonra Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Ortak bir basın toplantısı düzenleyen ikili, NATO müttefiklerinin yıllar içinde on binlerce Ukrayna askerine eğitim verdiğine ve Rus işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna’ya 150 milyar eurodan fazla destek sağladığına dikkat çekti.

Zelenski ise resmi Telegram hesabından Stoltenberg’in ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, bunun savaşın başlangıcından beri Stoltenberg’in ilk Ukrayna ziyareti olduğunu belirterek, “Biz bunu, ittifakın Ukrayna ile ilişkilerde iddialı kararların yer aldığı yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunun bir işareti olarak yorumluyoruz” dedi.

Stoltenberg’in Kiev ziyaretine ilişkin daha önce duyuru yapılmamıştı. Dünya gündeminde yer aldı.

Exit mobile version